IMG_7850Börjar ni vara less på Coloradobilder nu? Men är det inte sagolikt vackert i alla fall? Det är också dom ända bilder jag har just nu eftersom vardagarna annars går mest i jobb. Jag har lite av ett på-av-schema just nu med hårdkör en vecka och sen helt ledigt en vecka. Skönt men också lite slitigt. Nätterna här är generellt mer hektiska än hemma och att jobba 6-7 vakter på en dryg vecka tar på krafterna (speciellt när man prioriterar att träna istället för att sova). Självklart kunde nätterna där hemma också vara hektiska men en hektiskt natt där är ungefär som normalläget här. Jag vet egentligen inte varför (eller jo det vet jag – två patienter är dubbelt så mycket som en patient och den mest psykiskt krävande patienten där hemma är vår “snälla” patient här) men jag har aldrig sprungit runt så mycket på natten som här. Som tur är gör det också att nätterna går snabbt och vips har 12-13 timmar gått.

Jag firar förresten snart 6 månader på jobbet. Tiden flyger! Jag känner mig fortfarande nyare än nyast men börjar definitivt känna mig som en i gänget – och den känslan är nästan viktigast av allt.

Och appropå psykiskt tunga patienter – denna vecka har jag blivit påmind om vilket klientel vi egentligen tar hand om med både skabb (!!) och löss. Välkommen till det härliga sjuksköterskelivet alltså.

Nu – sängen!

2 Responses to God morgon, god natt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.