photo(52)På sista tiden har jag känt att jag hamnat på nån sort långdragen platå när det gäller min löpning. Jag försöker liksom att ta i, springer så jag nästan dör men kommer ändå hem med tider som är långt under mina rekord (jag vet att man inte ska stirra sig blind på tider och hastigheter men med tre planerade halvmaraton i höst är det svårt att låta bli). Det har varit så jäkla demotiverande att springa på sistone!

I onsdags var jag så frustrerad att jag nästan funderade på att kasta in löphandduken och tacka för mig när jag kom hem med en average pace på 5:45 min/km på en 9 km runda (jag kortade ned rundan med 2 km för att jag blev så less och omotiverad). Jag vet inte om pacetider säger er så mycket men för 1,5 år sedan sprang jag och E 9 km med en avg pace på 5:05 min/km – vilket iofs var ett undantag – men min vara-bra-i-form-pace ligger på runt 5:15 min/km.

Idag bestämde jag mig för att ge löpningen en chans till och trots stekande sol – som inte alls är mitt optimala löpväder – klarade jag äntligen att få benen och svara igen! 10 km på 53:15 med en avg pace på 05:18 min/km (mitt PR på 10km är 52:20). Fy f-n vad skönt att känna att jag fortfarande har det i mig (inte minst eftersom E uppenbarligen är i sin livs form och glider in på nya PR varje gång). Så nu älskar jag löpning igen! ♥

Men nog pratat om tider och tal. Nu ska jag förbereda mig för min 4 nätters arbetshelg. Jag har som vanligt sovit alldeles för lite inför första natten men det har ju gått bra förr.

Tack förresten för er respons på detta inlägg. Kanske låter det som om jag bara vill umgås med hålla-med:are men det är inte riktigt det jag menar. Jag älskar diskussioner och olikheter och omger mig inte alls med bara sådana som tycker som jag (HUR tråkigt vore inte det!?!). Men jag efterlyser lite mer pepp i vardagen. Liiite mer You can do it! (även om du kanske inte skulle välja att göra precis det eller precis så).

Ok, lämna ämnet. Over and out.

6 Responses to Det går upp och ned

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.