Det var länge sedan jag postade ett matinlägg, eller hur!? Idag är det en sån där rensa-kylskåpet-dag eftersom vi åker bort hela helgen. Så då ta man vad man haver och slänger ihop det till en soppa. Klappat och klart!

Och som vanligt blir det ett sånt där från höften recept:

1 bunt med sparris (400-500 gr kanske)
0.5-1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
4-5 dl vatten
1 dl vitt vin (bara för att vi hade en öppen flaska i kylskåpet)
2-3 dl grädde
1 buljongtärning
1 avocado
2-3 stora nävar färsk spenat
Salt och peppar

Hacka sparris (typ 1-2 cm bitar), chili och vitlök och fräs i lite olja (jag har börjat använda mig av avocadoolja, den ska tydligen nyttig och tåla värme bra). Häll över vatten, vin och grädde och ploppa i buljongtärningen. Låt koka 5-10 min cirkus. Mixa ihop tillsammans med avocadon och spenaten. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Enjoy!

(Ingen bild. Vi var så huuuungriga efter att ha tangerat vårt löp PR)

One Response to Krämig sparrissoppa med avocado och färsk spenat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.