…med gott samvete!

Som många av er vet hatade jag livet som hemmafru. Jag var konstant rastlös hur mycket jag än fyllde upp dagarna (jag pluggade både pedagogik och spanska, hade 2-3 volontärjobb och tränade som en galning). Jag blev deprimerad över att jag inte kände att jag gjorde något förnuftigt och jag längtade efter att känna mig behövd igen (ja, jag är en bekräftelsejunkie). Men framför allt saknade jag att tjäna egna pengar och hatade varje sekund av att känna mig beroende och leva på någon annans lön (även om E alltid försökte poängtera att det var våra pengar).

Men så började jag jobba. Och jag älskar det! Jag älskar att återigen vara sjuksköterska. Att få stilla mitt bekräftelsebehov, mitt sociala behov och mitt behov av rutin och att använda huvudet. Men framför allt – jag älskar att kunna känna att jag kan unna mig saker eftersom jag faktiskt tjänar mina egna pengar. Idag har jag min enda lediga dag denna vecka och idag är den stora unna-Mikaela-allt-i-hela-världen-dagen.

01121. Pilates. Jag hittade Elaine på Mint Studios (bild därifrån) via yelp och hon och pilates vann mitt hjärta nästan direkt. Detta är min allra största jag-unnar-mig-utgift – by far! Jag vet att jag skulle kunna hitta billigare ställen att gå till – men jag vill inte! Jag älskar Elaine och hennes förmåga att pusha mig till gränsen av kollaps och samtidigt få mig att känna mig awesome and fab. Och jag älskar hur pilates gör mig starkare och lyckligare. Elaine har precis öppnat sin egen studio (när jag började gå hos henne hade hon sin studio hemma i sin lägenhet) och jag planerar att stötta henne så länge jag kan. Just nu försöker jag gå ca 2 ggr i veckan som komplement till min löpträning.

IMG_82122. Pedikyr. Finns det nåt härligare än att få ordentlig fotvård? Alla borde ta hand om sina fötter mer – jag är hopplösas av alla. Men jag försöker att gå och få behandling 1 ggn i månaden (vilket i praktiken blir ungefär 1 gång varannan månad eftersom tiden går så fort och jag inte hänger med). Ibland blir jag lite obekväm och tycker synd om dom stackarna som ska ta hand om mina äckliga löpar/sjuksköterskefötter men så brukar jag tänka på allt (äckligt) jag gör varje dag på jobbet och känner att jag nog gjort mig förtjänt av lite fotvård i alla fall 😉 .

IMG_82113. Blommor. Jag köper färska blommor alldeles för sällan men har som mål att köpa in lite oftare. Vi har inga krukblommor här hemma eftersom vi alltid tar dö på dom efter en vecka eller två. Snittblommor är däremot perfekt – dom ska ju liksom dö i alla fall så då behöver jag inte ha dåligt samvete. Idag köpte jag i alla fall med mig en bukett för att fira att vår lägenhet återigen är städad. Hurra för det!

Vad unnar ni er?

One Response to Saker jag nu unnar mig…

  • Erika says:

    Åh va härligt!!! Hmm unnar mig väldigt lite.. Saker… I bland nån spa grej och äta ute.. Jo förresten.. Tidningar.. Älskar att köpa nån färsk tidning som lantliv e dyl med lite recept o inredning och naturbilder.. Ska unna mig mer spa då jag älskar bubbelpool , fotvård, mm. Kram!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.