Att det aldrig tar fel.

Det är en varm fredagskväll i oktober. Staden är tyst, sjukhuset tyst, avdelningen är tyst. Obehagligt tyst. Vi checkar in på jobbet och säger till varandra: “this is going to be a crazy night…for sure!”. Alla är eniga – det är FÖR tyst, för lugnt (och för fint väder för att vara en oktobernatt). Det är en vibrerande energi i luften. Lugnet före stormen. Och det tar aldrig fel. 

Plötsligt står vi mitt uppe i kaoset. Den ena patienten ramlar in efter den andra. Den ena dåligare än den andra. Och den ena läkaren mer förvirrad än den andra. Från att kl 7 pm få höra att “ni kommer att ha en såååå lugn och fin natt” (så det gör inget att ni är 3 personer kort) till att kl 10 pm se på varandra och inse att det här är vakten då INGEN av oss får en rast. Hepp!

Det tar aldrig fel.

2 Responses to Lugnet före stormen

  • Gabriella says:

    Känner igen det där 😉 På Behavioral Health händer det oftast vid fullmåne hahaha 😉 Hoppas natten gick bra och du fick/får tid till återhämntning! KRAM

    • Mikaela says:

      Haha, ja den där fullmånen är läskig. Har sett sånna tendenser vi också. Full måne och fint väder varav det sista är lite dumt iom att vi bor i Kalifornien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.