20131105-105118.jpg1. Hiking time! 2. Rosé wine in Stanley. 3. Båtar ❤️ 4. Dragon’s Back Trail. 5. Peaceful hiker. 6. Stanley Pier.

För varje år som går och varje resa vi gör inser vi mer och mer att vi absolut inte är storstadsmänniskor längre. Om vi någonsin har varit det. Hong Kong är kanske inte så stort rent arealmässigt (vi gick igenom större delen av stan första dagen) men stan är fullpackad av människor. Överallt. Det gör mig klaustrofobisk och stressad (och sur). Till slut tog vi en taxi och rymde storstan ut till skogen och fjällen istället. Dragon’s Back ligger ca 20 minuters biltur ifrån Downtown HK och tar ca 1-2 timmar att gå. Fantastisk natur och underbar utsikt.

Efter hiken åkte vi till hamnstaden Stanley som bjöd på stränder, mysiga restauranger och lite lugnare tempo än inne i HK. Äntligen kunde vi andas lite igen, hålla handen, dricka vin och prata om livet. Sånn det ska va’!

8 Responses to Snapshots from Hong Kong part 2

 • Anna says:

  Jag känner igen det där så väl… och då bor jag ändå i Stockholm (jag är dock inte härifrån som tur är)! Känner mig kvävd så ofta här, jag vill ha mer natuuuuuur och tystnad…

  Det verkar som ni haft en härlig semester i alla fall! Kram!

  • Mikaela says:

   Jag bodde 2.5 år i Sthlm och kände mig egentligen aldrig hemma. Fast det var nog mest för att jag inte riktigt hittade mig själv där. Jag tycker SF är en perfekt stad när det gäller storlek (och mkt annat). Men utan utflykter till natur och fjäll blir jag galen!! Stor kram till dig Anna.

 • Gabriella says:

  hehehe, tänkte lite när jag såg bilderna ” typiskt Mikaela att gå ut och hika även i Hong Kong 😉 … på ett bra sätt alltså 😉 Hoppas ni haft det bra! KRAM

 • Catta says:

  Luffade runt där borta för några år sedan och fick typ krupp på Hongkong, pga alla människor! Det är fantastiskt att se allt och uppleva det några dagar, men gud vad man kan andas ut sen när man kommer ut i naturen. Min favvo är när man stiger av planet i Kiruna (om man har vägarna förbi av någon anledning hehe), kör mot Riksgränsen och ser all den underbara öde natur vid Torne träsk. Episkt!

  • Mikaela says:

   Eller hur! FÖR mkt folk!! Jag bodde en kort stund i Kiruna (och min pappa är ifrån Norrbotten) så jag vet allt vad du snackar om 🙂 Inget slår svensk natur. Kram!!

 • Kim says:

  Ni verkar haft det toppen, Hongkong ser fantastiskt ut! 🙂

  Jag är inte heller en storstadsmänniska så jag växte upp på landet, ändå sitter jag här i en av världens största städer. Haha! Ibland är livet verkligen oförutsägbart 🙂

  • Mikaela says:

   Livet är verkligen oförutsägbart ibland. Men det är också det som gör det så fantastiskt! Jag tycker du verkar ha tacklat flytten till LA bättre än vad jag någonsin skulle ha gjort. Bra jobbat! Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.