OLYMPUS DIGITAL CAMERAUtsikt över Downtown Hong Kong från The Peak

Jag har så många bilder att visa er ifrån HK men jag har inte tid att välja och sortera. Så det får bli lite random bilder lite nu och då istället. Långledigt innebär som oftast jobbmaraton både före och efter. Den här gången blev det lite extremt med 9 nätter på 10 dagar därav den mindre intressanta bloggingen. Vi har dessutom haft besök ifrån Norge vilket har resulterat i betydligt mindre sömn än vanligt och i natt var min enda lediga natt. Jag sov 14 timmar. Skönt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERATvå nördar som blockerar viewn mot Downtown HK.

Men tillbaka till HK. Det känns som vi gjorde alla must-do turistsaker på vår första dag vilket gav oss möjlighet att komma bort från stadskärnan de andra dagarna. Alla som frågar hur vi har haft det och känner oss skrattar så dom håller på att dö när vi säger att det var kul men waaaaay to crowded for us. Inte förvånande alltså.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag rekommenderar verkligen att ta färjan över till Tsim Sha Tsui och ta en liten promenad längst waterfront promenade. Det går turistbåtar men jag tycker det var mer än nog att ta den vanliga färjan. Kostade i princip ingenting och kändes väldigt local. Båten ni ser i bakgrunden är en sådan båt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHK har sin egen “Walk of Fame” – Avenue of Stars. Den avslutas med en staty på Bruce Lee.

En observation som gjordes i HK – Hong Kongers är extremt duktiga på att stå i kö och vänta på sin tur! När man till exempel väntar på att få gå på bussen eller färjan står alla i en lång kö och ingen trängs eller pushar på. Och alla sitter lugnt kvar och väntar till bussen/färjan står stilla innan dom reser sig för att gå av. Jag vet att man inte ska dra alla över en kam men min upplevelse av kineser är att de är extremt dåliga på att köa och vänta. Här i SF tränger dom sig ofta fram och klarar inte att vänta på sin tur. Jag pratade med min arbetskollega som är ifrån HK och hon sa att den kulturen (om att inte kunna köa) framförallt finns hos “Mainland Chineses” och att alla HK’ers också är rätt irriterade på detta beteende. Bara en liten note vid sidan av alltså.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avslutar dagens HK inlägg med en bild från den fantastiska solnedgången ifrån waterfront promenade i Tsim Sha Tsui. Mer bilder en annan dag…

3 Responses to Hong Kong part 3

 • Gabriella says:

  Även om ni tyckte hong kong var lite crowded så är det ju säkert kul att få uppleva det 🙂 Härliga bilder speciellt utsiktsbilden och solnedgången 🙂 WOW!

  Kram

  • Mikaela says:

   Ja, det är ALLTID kul att se nya platser och uppleva något nytt. Det är bara så fascinerade att ju äldre vi blir desto mer inser vi hur lite storstadsmänniskor vi egentligen är. Om det fortsätter så här kommer vi vara beredd att flytta hem till våra hembygder med typ 100 personer om ett par år 😉

   Kram!! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.