Dags för nyårskrönika igen. 2013 har varit ett fantastiskt år på många sätt.

Låt oss ta en titt på det första halvåret:

Det största som hände i januari var att jag äntligen fick min ID-badge och blev godkänd att börja jobba. Annars så utnyttjade vi jetlagen och körde morgonjogg varje dag (vi höll ut hela januari), gjorde söndagshiker med vänner och käkade sushi tills vi dog.

Hikingvänner ♥

I februari åkte vi till Tahoe med bästa gänget, åkte snowboard och hade lite kvalitetstid innan jag till slut började jobba. Det var tuffare än jag var förberedd på och hela månaden gick åt till att acklimatisera sig till det amerikanska systemet. Jag klagade på att jag var tvungen att tvätta mina egna scrubs och jag somehow besvarade er absolut vanligaste fråga angående att vara amerikansk sjuksköterska. E köpte sig en motorcykel och helgerna spenderades sedan med bikeräventyr.

Snowboardidyll i Tahoe.

I mars rymmde vi stan igen och åkte en helg till Napa. Jag köpte en ny cykel som sedan har varit min troföljare genom resten av året. Hängde med tjejgänget och med finbesök från Skandinavien. Och så klagade jag lite över alla olikheter mellan det norska och amerikanska sjukhussystemet men insåg snabbt att jag också fått en ny sjukhusfamilj.

Morgonprommisar i SF.

I april flyttade vi till ny lägenhet. Annars var månadens stora happening när vi körde motorcykel upp till Mendocino och Fort Bragg. Humöret och energin verkar har varit en bergochdalbana med downs, ups och så downs igen.

cabrilloCabrillo Lighthouse i Mendocino

I maj började jag jobba natt istället för dag. Jag startade löputmaningen #10for10w med 19 deltagare (hurra för er!). Ena helg hyrde vi ett hus tillsammans med svenska maffian i Santa Cruz och en annan helg åkte vi till South Yuba River och var så där lyckligt skogsmulliga som bara vi kan vara.

Fantastiska vänner i Santa Cruz.

I juni blev jag lite less på min man och månaden verkar mest ha gått i tjejernas tecken. Svenska tjejgänget lämnade männen hemma och åkte på roadtrip till Monterey och drack vin och cocktails hela dagarna (ja, vi tränade visst också). I mitten av månaden sprang jag SF Halvmaraton vilket kändes som en seger i sig och i slutet av månaden fick jag äntligen träffa en kär bloggvän för första gången.

Tjejerna ♥

Det var en liten sammanfattning av årets första sex månader. Att börja jobba har verkligen varit en stor del av 2013 men vi har också utnyttjat våra lediga helger och åkt på många miniweekends runt omkring. Det känns som att vi verkligen har landat i att bo i San Francisco och fått vår “familj” härborta. Året har varit fullt av vinkvällar, middagar, spontanbesök, minihelger, spelkvällar, promenader osv. Och på något sätt är det dessa små vardagshändelser som gjort 2013 till ett sånt härligt år.

Ok, nästa del kommer om ett par dagar. Hoppas ni har några härliga mellandagar nu.

Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.