10 dagar i Nicaragua = helt fantastiskt! Nu har vi redan hunnit vara hemma i SF i en vecka och det har varit full rulle som vanligt med jobb och vardagsting. Jag känner att det att jobba natt tar mer och mer på mina krafterna och det tar längre och längre tid för mig att återhämta mig efter varje omgång. Men jag väljer att fokusera på hur fantastiskt det är att jobba 90% och ändå ha 4 dagar i veckan ledigt (i snitt) och att jag faktiskt fortfarande sover relativt bra mellan mina nätter utan varken sovmedicin eller vin (det i sig är en bragd om du gör en snabb research bland mina kollegor).

IMG_3922

Men tillbaka till Nicaragua. Vi flög vi Houston till Nicaraguas huvudstad Managua och vår resa började med ett par dagar i Granada som ligger lite söder om Managua (det tog ungefär 45 min att köra från Managuas flygplats till Granada). Om ni tycker det ser lite tomt ut på bilden ovan så var det ungefär så tomt i stan. Vi kom till Nicaragua helt i slutet av regntiden men också innan turistsäsongen börjat på riktigt och det märktes. Gatorna ekade tomma, restaurangerna och hotellen likaså. Ingenting vi klagar på men kanske en lite ovan känsla.

hotelconcorazon

Vi bodde två nätter på Hotel Con Corazón, ett sött litet hotell precis i utkanten av stadscentrum (tog ungefär 5-10 min att gå in till huvudgatorna med de flesta restauranger och marknader). För oss var detta hotell helt perfekt. Små rum med privat toalett och dusch. AC på rummet och gratis WiFi. Fantastisk frukost inkluderat (yoghurt, granola, frukt, ägg och bröd). Liten pool, en bar och en reception där dom pratade engelska. Trevlig personal som hjälpte oss att växla pengar, ordna parkering och arrangerade olika turer. 5+ från oss.

IMG_3872

Första dagen utforskade vi Granada – eller snarare områdena runt. Vi kände inte riktigt för att hänga inne i stan (tomma gator och varmt väder) utan bestämde oss för att köra ut mot Lake Nicaragua (eller Lago Cocibolca). Att köra i Nicaragua var definitivt en upplevelse i sig. Om det inte var fotgängare, cyklister eller mopeder så var det kor, grisar, höns eller hästar. Livsfarligt när man kör i mörker men helt klart charmigt i dagljus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter att ha svettas ett par liter eller två (det var 30+ grader) bestämde vi oss för att försöka hyra kajaker för att paddla runt Isletas de Granada, 365 små öar i Lake Nicaragua. På knagglig spanska klarade vi till slut att förmedla vår önskan och fick låna ett par kajaker och med en handritad karta gav vi oss ut på den gigantiska sjön.

kayak1

Om det är nån gång dessa två studsbollar klarar att coola ned och ta det lugnt så är det i varsin kajak. Finns det något mer rogivande än att glida runt på stilla vatten omgiven av fantastisk natur? Vi kunde spana in privata hem, hotell och skolor på den olika öarna och runt oss hörde och såg vi både papegojor och apor. Idyll. ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag menar, bara se på den här gladlöken…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eller dom här två…här efter att ha simmat lite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vulkanen Mombacho i bakgrunden. Isletas de Granada blev till efter ett av Mombachos utbrott för mer än tusen år sedan (sista utbrottet var år 1540). Dagen efter den här kajakturen tog vi en tur till Mombachos topp. Men det får vi nog spara till nästa inlägg för nu håller jag på att somna här bakom datorn.

På återseende! (förr eller senare)


Ps. Bilderna är tagna med 3 olika kameror (Canon EOS 400D, iPhone och en Olympus Tough Waterproof Camera) därav blandad bildkvalitét.

6 Responses to Nicaragua: Del 1 Granada och Isletas de Granada

 • Tusen tack för att du givit dig tid att låta oss, dina bloggläsare följa med en bit på er fantastiska resa. Uppskattas mycket.
  Kanotturen ser bra mysig ut..
  Att jobba natt är slitsamt för kroppen, att ställa om likaså.. Men som du säger, att du försöker se till den positiva kraften, att du har flera dagar ledigt … också.. Klarar man av att försöka se till möjligheterna , så sparar man på krafterna.. Det har jag märkt att du är mycket bra på.
  Önskar dig en fin livsdag Kramisar

 • Erika says:

  Härligt att ni hade det bra !! Känner igen mig på alla bilder. Tyvärr är nica det vidrigaste land jag besökt. Var där i en månad och sätter aldrig min fot där igen. Skönt ni inte hade samma upplevelse !

  • Mikaela says:

   Vad tråkigt att höra att ni fick så dålig upplevelse av Nicaragua. Vad var det som hände? Vi tycker det var ett helt fantastiskt land med underbar natur och trevliga människor. Kram <3

 • Erika says:

  Ja vi hade hört att det var ” fantastiskt”från sååååå många innan vår resa dit!! Men vi upplevde människorna som allt annat än trevliga .! Det ljög och lurades och vi reste från norr( Esteli) till Leon , granada, till söder SAN Juan del sur , ometepe, Managua , men vi träffa TVÅ PERS som vi upplevde som ärliga och trevliga! Dessutom tyckte vi inte att landet erbjöd det vi hade förväntat oss och fått berättat för oss.. Vi reste i ytterligare 14 länder i Latinamerika,under vår resa men det var bara Nicaragua och delvis Panama där människorna var otroliga falska och ljög mm, och då talar vi spanska ändå och reste som back packers .. Vi var i total chock och enorm besvikelse då ställe efter ställe var dåligt . Finns massor mer att säga , men på ometepe var vi rädda faktiskt och tvingades lämna dagen efter då det var påtända knarkare där, och det var varning på hostel att de bröt sig in och rånade mm. usch! Granada var lite mysigt och den där sjön men det levde ej upp tyvärr till övriga vi upplevde. Ett skit- land enligt oss, men det är ju VÅR upplevelse .. Härligt att ni hade det bra ( kanske är annorlunda nu , jag var där 2009) ❤️Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.