posadaazul

Efter vår Mombachohike tog vi som sagt farväl av Granada och körde 1,5 timme söderut till San Juan del Sur som ligger vid the Pacific Coast. San Juan del Sur är definitivt ett turistcentrum även om det även här var väldigt tomt pga lågsäsong. Vi bodde på La Posada Azul, ett litet hotell med bara 7 rum. Vi bodde i ett av de fristående rummen som hade egen ingång och en liten veranda och de första två nätterna var vi de enda gästerna på hotellet.

IMG_3947

Vi båda hade lust att upprätthålla vår springrutin och i och med att det fort blev alldeles för varmt klev vi upp kl 06-07 om mornarna för att hinna ta en kort springtur på stranden före frukost. Det blev inga maraton men några ynka kilometer satte definitivt tonen för resten av dagen.

sanjuan1

Efter våra löpturer svalkade vi av oss polen, stretchade/yogade lite och blev sen serverad fantastiska frukostar bestående av färsk frukt, ägg och bröd. Vi var i himmelriket!

sanjuan2

Ena morgonen tog vi sovmorgon (typ till kl 08), skippade springturen och tog en promenad upp till den gigantiska Jesus-statuen (Jesus of the Mercy) uppe på fjället. Det låter kanske tuffare än det var (2 km och bara 134 meters stigning) men svetten rann och lår och rumpa skrek hur som helst.

IMG_9077

Utsikten över San Juan del Sur och “vår” löpstrand som ni ser var i princip tom även om klockan här säkert var runt 11-12.

IMG_3999

Big Jesus, little me.

tortugas

Ena kvällen åkte vi ut till Playa La Flor där havssköldpaddor kommer in och lägger sina ägg för kläckning. Har man tur kan man får se flera tusentals på samma gång fast vi hade otur och såg inte en enda (bara en död). Däremot fick vi hjälpa till att “plantera” tillbaka ett 30-tal sköldpaddeungar. Havssköldpaddan är utrotningshotad och den farligaste tiden är medans ungarna ligger i äggen samt när dom precis har kläcks och ska ta sig ned till vattnet. Därför plockar man in äggen man hittar och låter dom kläckas inne på forskningsstationen i trygghet (ungen ligger i ägget i 47 dagar). Sen när dom kläcks tar man ut ungarna på stranden på kvällen och hjälper dom ut i vattnet. Jag ÄLSKAR sköldpaddor så det här var himmelriket för mig. ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annars bestod dagarna mest av att bada i havet…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posa på klipporna.. här på Playa Maderas, lite norr om San Juan.

sanjuan3IMG_3973

Hänga på nästan tomma stränder….

sanjuan4

Slappa i tomma strandbarer och drick vår nya favvoöl.

IMG_9007

Posa lite till. Här på Playa La Coco, lite söder om San Juan.

IMG_4012

Och läsa böcker dagen lång. Här på Playa Hermosa – vår favorit av alla stränder.

 IMG_9041

Ibland körde vi bara runt och spanade in djur och natur. Vägarna inne i själva San Juan del Sur var okej men så fort vi kom mer än 15 min ifrån centrum blev det gropiga grusvägar och vår stackars hyrbil fick genomgå både det ena och det andra. Om det är någon som tänkt sig köra runt i området rekommenderar jag fyrhjulsdriven bil (vi hade det inte…).

Vi spenderade 4 dagar i San Juan del Sur och för oss var det definitivt nog. Vi blev lite rastlösa mest för att vi inte riktigt är dom som ligger och pressar på stranden hela dagen och inte heller är på humör att festa hela natten. Stränderna var helt fantastiska och det var skönt att få tid att coola ned och bara läsa böcker men San Juan känns definitivt som en plats där backpackers möts upp och festar loss. Även om det var lågsäsong så blev det lite för mycket för det här pensionärsparet som gärna gick och la sig senast kl 22.

Efter San Juan del Sur begav vi oss till vulkanön Ometepe, och mer om det kommer in nästa inlägg.

2 Responses to Nicaragua: Del 3 San Juan del Sur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.