IMG_5313b

Jag ser att mitt inlägg om EcoBalls har fått en liten boost sista dagarna så jag tänkte jag kunde komma med en uppdatering. Vi har nu använt EcoBalls (finns att beställa på tex Amazon) i över två år. Pga att vi båda tränar (och svettas) rätt mycket så tvättar vi ganska ofta (kanske 2-3 tvättar i veckan + mina scrubs) och vi har endast fyllt på våra bollar en ynka gång (och det var mest för att jag kände att vi nog borde göra det även om det kanske inte behövdes).

Vi har alltså inte köpt tvättmedel sedan 2012. Vi är så himla nöjda!

Och appropå scrubs. Jag hatar fortfarande att tvätta dom! Men som med allt annat så kommer man till en punkt då det liksom ingår i ens rutin utan att man tänker på det. Jag har 7 par scrubs just nu och i och med att jag ska jobba 6 skift per två veckor så behöver jag oftast tvätta ca två gånger i månader. Jag tvättar mina scrubs med EcoBalls. Först en omgång cold wash (med EcoBalls). Sen en omgång hot wash med bleach och EcoBalls. Till slut en omgång i torktumlarn (värmen tar död på eventuella bakterier som överlevt tvätten. Iiiiks!). Och så en omgång tomtvätt för att disinfektera tvättmaskinen. S o m u c h f u n.

Men tillbaka till the EcoBalls. Ekonomiskt. Miljövänligt. Och så mycket bättre än (amerikanskt) tvättmedel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.