IMG_5321

Tänk att det bara är 3 år sedan jag skrev det här inlägget om min första Pilates timme och det här inlägget om hur jag blev förälskad i sporten. Lite visste jag då hur mycket Mint Studios, Elaine och Pilates skulle komma att betyda för mig. Idag har jag en helt annan syn på Pilates än jag hade då. I början trodde jag det bara handlade om core och stretching men idag vet jag att det mycket väl kan, och bör, vara en full-body-hardcore-workout. Jag hör fortfarande folk som refererar till Pilates som något lungt, vilket det givetvis också kan vara. Men Mint Studios är (ö)kända för sina tuffa timmar där ingen går därifrån och känner att dom haft en lite lätt workout. Vi har många kunder som tagit timmar på andra ställen och så kommer och tar våra klasser och blir helt chockade över hur tungt Pilates faktiskt kan vara – och det är det jag älskar med det och med oss (känns så fint och stort att kunna säga oss om Mint…).

Igår filmade jag mig själv göra hela den Super Advanced Mat Pilates Serien för att kunna se vad jag behöver förbättra. Nyttigt! Jag har lång väg att gå när det gäller den klassiska Pilatesformen men övar övar övar. Min weak spots är fortfarande mina hamstrings, mina hip flexors och en väldigt tight lower back. Men jag försöker stretcha varje dag samt stärka upp hjälpmuskler.

Jag har fått 4 extra ‘vanliga’ timmar (eller vuxentimmar som E kallar det) att undervisa i början av juni. Till och med en Mat Pilates timme som jag aldrig har undervisat förr (jag har bara undervisat Reformer timmar). Men det känns bra. Jag har flyt nu. Mitt självförtroende växer. I can do this!

2 Responses to Pilates Love

  • Carina says:

    Just så tänker jag också, pilates ska vara tufft. Hela idén är ju att stärka och stretcha på en gång, det är ingen avslappningsövning. Har haft väldigt svårt att hitta tunga pilatestimmar där jag bor, just nu går jag på ett ställe som kombinerar reformer, mat och TRX 🙂

    • Mikaela says:

      Det låter jätteroligt och bra! Älskar TRX! Jag har förstått att det kanske kan vara svårt att hitta tunga pilatestimmar. Om du har vägarna förbi SF får du komma förbi Mint 🙂 Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.