IMG_5394

Tillbaka i SF efter en härlig helg i Portland. Portland känns lite som San Francisco fast mindre och grönare. Vi återförenades med vårt gamla SF gäng (två av dom har flyttat till Seattle) och kände oss lite hela igen. Två tyskar, en norrman, en svensk, en kiwi och en kiwi/australienare som lite random mötte varandra i blåsig dag i San Francisco för ca 4 år sedan. Alla hade jobbat lite för mycket veckorna före resan och när vi väl var på plats visade det sig att ingen hade gjort någon som helst research om vad man kan hitta på i Portland. Tur att vi i alla fall hade klarat att boka ett AirBnB hus. Vi bodde lite utanför Downtown när den kända Mississippi Avenue. 6 personer, 6 fotografer och ingen lyckades ta en bild på vårt vintagehus eller på det coola området. Så är det.

IMG_5401

Eftersom vi inte riktigt visste vad vi skulle hitta på bestämde vi oss för att hoppa på en walking city tour. Blev guidade runt i stan, fick lite historia och se de viktigaste höjdpunkterna av stadskärnan.

IMG_5399

En av de få saker vi visste om Portland var att dom var kända för sin Stumpton kaffe. Så där hängde vi titt som tätt.
Där och på en del andra mysiga hipsterkaféer.

IMG_5400

Portland är också kända för alla sina mikrobryggerier så mellan kaffekopparna tog vi en öl eller två…

IMG_5373

Jag hade klarat att lura med mig nästan hela gänget på att springa en halvmaraton (den sjätte har ett skadat knä och var ursäktad). Det var också egentligen huvudanledningen till att vi åkte till Portland. Och vilket lopp alla gjorde! Två i gänget hade aldrig sprungit ett lopp förrut, fyra av oss gjorde personbästa och den femte säsongsbästa. Rutten var definitivt inte den svåraste men inte heller den enklaste jag gjort så alla bör vara nöjda med sin insats.

IMG_5402

Efter loppet käkade vi världens största brunch – som sig bör – och avslutade med Portland’s välkända Voodoo Doughnuts.

IMG_5403

IMG_5404

I sockerkoma kollapsade vi sedan i gräset i Portland’s Rose Garden, innan vi skildes åt igen.

Och det var i prinsip allt vi hann med på våran lilla weekend. Härlig helg med kära vänner. Jag och E skulle definitivt kunna tänka oss att bo i Portland mest pga grönskan, lugnet och naturen. Jag hade gärna haft ett par extra dagar för att kunna utforska mer men samtidigt var huvudfokus för resan kvalitetstid med vännerna. ♥

One Response to Snapshots from Portland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.