420x294xForgot-your-name-silly_thumb.jpg.pagespeed.ic.PADCedpiG7vf8RmOqbuV

USA har lärt mig mycket. Att prata engelska till exempel. Och att kunna ta emot komplimanger.

En annan sak är att jag har blivit ca tio tusen miljoner gånger bättre på att komma ihåg namn på personer som jag möter. Jag kan fortfarande inte påstå att jag är superduktig – men så otroligt mycket bättre. Jag kommer ihåg hur jag i början var så imponerad över amerikaner som kom ihåg mitt namn efter att jag bara sagt det en gång. Det får en att känna sig betydelsefull. Att dom bryr sig tillräckligt mycket för att komma ihåg mitt namn. När jag mötte nya människor så brydde jag mig inte ens att lägga namnen på minnet (förmodligen så hörde jag inte ens vad namnet var) och kanske jag kom ihåg det efter att ha mötts mer än 5 gånger. Kanske.

Men fyra år senare kommer jag på mig själv att faktiskt komma ihåg namn. Vi har många olika team av läkare och varje månad byts dessa ut. Så varje månad måste man lära sig namnen på de nya läkarna. Detta var i början extremt frustrerande för mig eftersom precis när jag kanske hade hunnit lära mig namnen så kom en ny omgång. Som Pilates instruktör är det också lite nice att faktiskt komma ihåg vad ens kunder heter. Så jag lärde mig en strategi:

1. Att alltid fråga efter vad folk heter. Duh!

2. Alltid skriva ned namnet (jag lär mig tusen gånger fortare genom att läsa än att höra).

3. Upprepa namnet i alla meningar tills det sitter (vääääldigt amerikanskt). Typ, Thanks, James. What do you think, James? Nice to meet you, James. See you tomorrow, James. Etc, etc.

4. Fråga personen i fråga något lite mer personligt för att ha något att förknippa henne/honom med. Typ, James gillar att cykla. Mark är ifrån Boston. Mary har en katt som heter Star (överkurs!).

Några andra braiga tips för komma ihåg namn?

 

Tre dagar kvar till semester.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.