IMG_0199-0.JPG
Norge alltså. Kärleken till detta land. Och naturen. ❤️ Jag kan inte få nog. Ibland önskar jag att vi hade flera månader ledigt så vi kunde gå på fjället mer. Men så vet jag också att vi egentligen alltid har tur med vädret (kanske vi ska ta det som en hint) och att regndagarna på västlandet är fler än vi skulle må bra av i långa loppet.

IMG_0509.JPG
Men vi har som oftast tur med vädret och det tar vi gärna vara på. En ny fjälltopp varje gång. Minst. I år blev det både en tur till Varden på Bergsøya (278 möh) och upp på Meekknoken (751 möh). Efter 10 år på Måløya är det egentligen skam att jag inte varit uppe på Bergsøyfjellet ännu (skräcken för fästingar har nog varit en orsak) men i år blev det alltså äntligen av. I tillägg blev det också två joggingturer runt ön (11km) så nu känns det som om alla grannar vet vem jag är.

IMG_0209.JPG
Meekknoken är högsta toppen på grannön Averøya. Tillsammans med svärmor och en av E’s barndomsvänner fick vi en fantastisk dag där Norge och Nordmøre visade sig från sin allra bästa sida (minus flugorna). Väl på toppen fick vi 360 graders utsikt och det är något av det bästa med att gå på fjälltoppar.

IMG_0511-0.JPG
Nu har vi sagt hejdå till mor och far, kor och hund och styrt kosan mot Sverige. Just nu sitter vi på Bergen flygplats och väntar på flyget vidare mot Sthlm och Umeå. Jag kommer att sakna Norge och min norska familj men nu längtar jag efter min mamma och pappa, efter brosan, hundarna, kusinerna och vännerna. Tio härlig dagar väntar i Svealandet. Fantastiska semestertider! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.