IMG_3600

Ingenting får mig att värdera livet så mycket som att jobba på en intensivavdeling – kanske speciellt på en trauma ICU. Att dagligen möta människor som från den ena sekunden till den andra fått sitt liv totalt vänt upp och ned utan förvarning gör något med en som person. Det har varit några tuffa veckor på vår avdelning. Många dödsfall, en del unga, en del oväntade och en del som vi jobbat hårt och länge för. Andra kämpar vi för att de ska få en värdig död. Den kampen är energikrävande när den drar ut på tid (månader) och när advokater blir inblandade känns det som om jag bara vill gråta. Är det verkligen så här det ska vara? Idag ringde dom dock och frågade om jag vill vara ledig i natt. Det betyder att det vänder nu. Ebb och flod som vanligt.

Livet är värdefull. Så oändligt skört ibland, så ovisst och så orättvist. Men ta vara på det du har och ta vara på varandra. I helgen åker jag och min man till fjällen. Det är så vi gör när vi känner att vi behöver ta vara på livet.

Ge någon en extra kram idag! ♥

One Response to Precious life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.