IMG_0002Seattle Skyline från Kerry Park. Mt Rainier i bakgrunden. ♥

Tillbaka i SF efter en härlig helg i Seattle. Tanken var först att det skulle vara en gruppträff med alla sex i gamla gänget, sen blev det sagt tjejhelg men efter mycket fram och tillbaka och några sista minuten ändringar blev det till slut bara jag som åkte upp. Det gjorde mig ingenting – tvärtemot! Desto mer kvalitetstid till mig!

IMG_0004

Jag har säkert redan berättat storyn om oss men here we go again… vi träffade alltså vårt första år här i SF (ganska precis 4 år sedan nu) via en Meetup grupp som hette (heter?) International Women in San Francisco. Jag och Franzi bestämde att mötas före den första meetupen för att käka lite middag före vi träffade dom andra tjejerna för några drinkar och vi klickade på en gång. På den meetupen träffade vi också Amy som alltså är den tredje tjejen i vårt gäng och efter det slutade vi gå på meetupträffar och hängde i princip bara med varandra istället.

IMG_0003

Ganska direkt inkluderade vi också grabbarna och dom klickade också på en gång. I tre års tid hade vi SÅ kul alla sex med middagar, spelkvällar, födelsedagsfester, getaway-weekends, hikingturer osv. Dem var vår SF familj men för ett år sedan flyttade alltså dessa två upp till Seattle (pga jobb) och herregud vad jag har saknat dem!!

IMG_0017

Franzi var min running buddy när hon bodde här i SF. Det var vi som alltid sprang tillsammans, hemma och på våra resor tillsammans, och det var vi som startade löptrenden i gänget. Det var också hon som peppade mig att göra min första halvmaraton och som fick mig fast i den svängen så jag har verkligen saknat våra joggingturer tillsammans.  Vi var så himla ivriga att äntligen få springa tillsammans att vi trotsade Seattle regnet och sprang hennes standardrunda runt Green Lake (det ser kanske inte ut som om det regnar på bilden, och det gör det nog inte heller, men det gjorde det under 80% av vår runda).  När jag besöker vänner älskar jag att liksom få ta del i deras liv och vardag. Självklart är det är kul att turista runt på nya platser med charmen med att besöka någon är att gå på dennes favoritkafé, springa standard löprundan och hänga på standardhaket.

IMG_0027West Point Lighthouse i Discovery Park.

Jag fick också äran att dela med mig av mitt liv och ge henne en Pilates timme. Efter en timme låg vi svettiga och skrattade på deras vardagsrumsgolv (ingen bild tyvärr). Sen tog dem med mig på sightseeing i Seattle. Jag var visst himla dålig på att ta bra bilder men vi hann med både Fremont, Queen Anne och Farmers Market i Ballard. Sen tog vi en långpromenad i Discovery Park – stort hjärta på det alltså! ♥

IMG_0030

Alltså jag skulle springa varje dag i Discovery Park om jag bodde i Seattle. Vädret i SF är visserligen något som vi ÄLSKAR och en stor anledning till att vi trivs så bra här men efter senaste månaderna (årets/årens) värmebölja med minimalt antal regndagar måste jag säga att jag faktiskt saknar årstider och att ha väder. Seattle bjöd på strålande sol på lördagen och sen omväxlande regn och uppehåll på söndagen. Att promenara i lite rusk gör bra för själen.

IMG_0036Dessa två alltså. Definitivt vänner för livet. Så värdefullt!

seattleLite strandlek.

En väldigt fin helg tillsammas alltså. Jag är så glad att jag åkte upp även om alla andra fick förhinder. Idag (måndag) jobbade dem bägge två och jag hade bokat Pilates timme på en studio, tog en lång promenad ned till Downtown, kikade in Pike Place Market och Waterfront. Sen tog jag tåget ut till flygplatsen, kom nästan inte med flyget för att det var överbokat (varför gör flygbolag så?!) men klarade att få en plats i sista minuten.

Nu är jag hemma i SF, E är i Norge och jag njuter tystnaden och av att vara ensam. Hur har ni det?

IMG_0010Och det här var visst enda bilden jag fick på Downtown Seattle/Waterfront.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.