IMG_6229Everyone Is the Architect of His Own Happiness.
~ Joseph Pilates

Vi har pratat om det förr – det här med att vara workaholic – arbetsnarkoman. Jag har helt sedan jag började att jobba som sjuksköterska alltid jobbat mycket. Och då menar jag inte en eller annan extravakt här och där utan snarare 150%-200%. Men sen har vi alltid varit duktiga att ta semester, resa bort, slappna av och ladda batterierna så då har det liksom känts okej.

När jag började jobba här i SF för snart tre år sedan bestämde jag mig för att det inte var värt att ta extravakter längre utan hellre fokusera på andra saker så som hälsa, träning och Health By You-businessen. Det fungerade helt fram tills det här året då jag på något sätt hamnade i gamla mönster igen och successivt tog fler och fler extravakter (samtidigt som jag undervisade mer och mer Pilates). Och så rullade livet på. Fram tills jag för någon vecka sedan vaknade och tänkte VAD F– HÅLLER JAG PÅ MED?!?

På mina lediga dagar sover jag mer än 12 timmar natten och vaknar ändå aldrig upp utvilad nog. Jag orkar inte träna och måste tvinga mig själv att göra 15 min Pilates eller springa en liten halvtimme – något som jag gjorde mer lätthet förr. Jag är så trött att jag nästan inte orkar träffa mina vänner, ringa vänner och familj där hemma och än mindre fokusera på att bygga min business. Säkert tecken på att jag håller på att bli utbränd.

Så jag ringde och avbokade mina extravakter, tog ett glas vin (eller två) med några vänner istället. Började springa igen, lagade mat och bakade bröd. Mindre sjukhusjobb, mer Pilatesjobb. Det är så det ska vara.

Ikväll ska jag käka sushi med mina killar (E och hans bästa vän) och sen åker jag på tjejhelg till Santa Cruz, och DET ska bli så JÄKLA kul och välbehövt. Som alltid får jag ångest över att spendera pengar istället för att tjäna men jag vet att det bara sitter i mitt huvud – till och med min ekonomiska man bekräftar det. Idag är det 3 veckor tills vi sätter oss på flyget till Big Island, Hawaii. Vi har en spännande höst framför oss som avslutas med vår allra första(!!!) jul tillsammans. Jag ska gå all-in med julpynt, gran, musik och hela paketet.

Hur har ni det?

 

One Response to Arbetsbalans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.