Vi hade två mål när vi åkte till Big Island. E ville se vulkanerna och jag ville paddla kajak och spana på delfiner och sköldpaddor. Vi spenderade 5 av 10 dagar på vulkaner, bara 1.5 dag hängde vi vid vattnet. Därför får första Hawaii 2015 inlägget handla om om just kajak, sköldpaddor och delfiner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här karln alltså. Alltid gladfis. Speciellt när han får skvätta vatten på mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här är tyvärr den enda bra bilden vi fick av delfinerna. Vi paddlade över Kealakekua Bay till Captain Cook Monument vilket är en av de platser där man oftast ser spinner dolphins. Och vi fick se MÅNGA. Dom hoppade och lekte runt oss och jag var mer eller mindre i extas. Jag känner mig alltid så himla rörd när jag ser vilda delfiner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snorkelparadis vid Captain Cooks Monument. Enda sättet att komma dit på var antingen att åka båt eller hika över fjället (inga bilar eller turistbussar alltså). Det var också off season så det var bara vi och ett par andra där.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om det är något jag älskar lika mycket som delfin är det sköldpaddor. Vi hängde på en strand där dom hängde hela tiden och käkade alger. Tyvärr tog batteriet på vår vattentäta kamera slut men här är ett par bilder för speciellt intresserade. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_6574

Vi bestämde oss för att inte scuba diva den här gången. Ingen av oss var särskilt pepp och man kunde se minst lika mycket när man snorklade. Jag som var som en fisk när jag var liten och alltid ville bada och hänga i vattnet har blivit lite av en badkruka på äldre dagar (mest för att jag blir så kall så fort oavsett hur varmt vattnet är). E älskar att bada men även han var mindre pepp den här turen. Vädret var så där – varmt men mycket regn – därav bara 1,5 dag vid stranden. Men vi gjorde mycket annat!! Och nästa gång ska jag visa er lite från vulkanerna som E älskar så mycket.

Puss och kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.