IMG_0964

Min man undrar om jag har gått och blivit en galen hippie. Jag kan förstå honom. Men uppenbarligen är det så här jag bearbetar livet. Jag vaknade upp en dag och började tänka på alla kemikalier som finns i hudvårdsprodukter. Googlade en hel dag och beställde hem saker.

 

IMG_0977Det första jag gav mig på var egengjord deodorant (mest för att jag hade det mesta av dem ingredienserna hemma). Jag använde mig av det här receptet och droppade i 10 drp sweet orange essential oil. Första gången jag använde den kändes det lite som en mind blow. VARFÖR har jag inte gjort det tidigare? Jag har använt den en vecka nu och är så långt nöjd men återkommer med en bättre utvärdering.

 

IMG_0981Nästa sak jag gav mig på var en blemish remover. Jag har hormonell acne och får alltid gigantiska finnar två gånger i månaden (vid ägglossning och mens). Jag har provat många olika hudvårdsprodukter men inget verkar hjälpa så tänkte prova mig på den här. Jag använde mig av detta recept men uteslöt rosemary essential oil.

 

IMG_0976

För ett par dagar sedan kom äntligen mitt stora paket med olika oljor och smör (det var då E började undra om jag gått och blivit galen). Idag slängde jag mig på att göra body butter med pepparmint och citron lukt. Jag använde mig i stort av detta recept. Smöret blev mjukt, lätt att smöra ut och luktade gott. Kändes kanske lite i oljigaste laget så nästa gång kanske jag har i lite extra arrowrot powder eller experimenterar med lite andra oljor (jag använde mig av almond oil och jojoba oil). Återkommer när jag hunnit använda det lite mer.

 

IMG_0980Slutligen slängde jag också ihop en ansiktskräm med vitamin E och tea tree olja (som ska vara bra för acne) – jag hade ju redan alla ingredienser hemma. Här använde jag mig av lite olika recept men framför allt härifrån och härifrån. Min kräm blev lite korning men går fint att använda i alla fall. Jag använde shea butter, almond oil, pure aloe vera juice med lite agar powder samt vitamin e oil. Jag tror kanske att aloe veran reagerade lite med smöret/oljan men för att vara första försök känner jag mig nöjd.

Ja, då vet ni vad jag spenderar dagarna med.

Och TACK för kramar, tankar och fina ord! ♥ Jag blir så rörd. Jag vill också passa på att förtydliga att jag och E som par har det bra (så ingen skilsmässa på väg, som någon oroligt undrade).

IMG_6657

One Response to How I cope.

  • Alltså! Jag har precis samma saker här hemma och beställde samma små jars igår ifrån amazon prime! ÄLSKAR deon, ska göra en chest rub snart för WK.. men det verkar som man ska vara försiktig med oljor på sma barn? Kan du sånt? Du, vad det än ar som sker hos er nu så önskar jag att vi kunde hjälpa till och jag hoppas du låter oss veta om det finns något vi kan göra. Kram, kram kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.