734735_10153167078945163_284601181290421985_nEfter 11 år tillsammans bestämde jag och E att det äntligen var dags för oss att fira jul tillsammans. På grund av lite olika anledningar bestämde vi oss också för att stanna kvar här i SF istället för att resa hem (var för sig). Jag har jobbat de två sista jularna och måste erkänna att det tog lite emot att inte åka hem till mamma och pappa i år när jag äntligen fått ledigt men ibland måste man göra hårda prioriteringar.

IMG_6838

På julafton packade vi bilen full (inklusive julgran) och körde över till East Bay för att fira jul med käraste SF familjen aka världens bästa vänner. Där hade vi alla kokelerat ihop ett svensk julbord och åt god mat kvällen lång. Jag och E sov över för att på juldagen köra vidare till Rio Nidos nära Guerneville där vi hyrt en stuga för tre nätter.

IMG_6760

Väl där klädde vi granen igen, käkade svenska fiskbullar på norskt vis (med vitsås, curry, potatis och rivna morötter), åt vestlands lefser, packade upp julklappar, såg film och myste i soffan framför våran fejkvedspis.

IMG_6765

På annandagen gjorde vi det vi är bäst på. Skogsmulla oss. Vi bodde precis vid Armstrong Redwoods State Natural Reserve/Austin Creek State Recreation Area och bestämde oss för att göra en dagshike.

IMG_0982

Vi körde så långt in i parken som vi kunde för att komma bort ifrån folkmängderna (som visserligen inte var så stora så här års). Parkerade där och började gå längst Austin Creek Fire Trail (vi tog Gilliam Creek Trail tillbaka).

IMG_0992

 

IMG_0999

Det har regnat ganska mycket sista veckorna så vattnet var nog lite högre än vad trailen hade tänkt så ibland var vi tvugna att vara kreativ när vi skulle kryssa bäcken.

IMG_1010

Och ibland var man tungen att ta av sig byxorna och vada. Ja jag bjuder på den…(jäkligt kallt vatten var det).

IMG_6780

Kaffepaus för två gladlökar.

IMG_1017

Min kära man i sitt rätta element.

IMG_1019

IMG_1022

Så kom vi tillbaka till bilen lagom till solnedgången. 5 timmars gåtur är inte alls så dumt. På kvällen fick vi besök av en kär vän, käkade middag och pratade till långt ut på natten.

IMG_1034

Dagen därpå åkte vi ut till Jenner och strosade på stranden.

IMG_1040

Min man är ju uppvuxen på en ö på norska västkusten. Jag försökte påstå att det att strosa på stranden i lite ruskigt väder påminde om Norge med det gjorde det visst inte.

IMG_1047

Men jag var lycklig hur som helst för vi kunde spana på ett 10-tal sälar som simmade vid strandkanten. Jag älskar sälar (och sköldpaddor).

IMG_6786

Och det var väl egentligen allt vi hann med. Nu är vi tillbaka i stan, har fått oss en hund för två veckor och börjat jobba igen. Igår gick vi igenom vår årsbudget och planerade för kommande år. Vi är väldigt nöjda med vår jul och ser nu fram emot 2016.

God fortsättning till er kära bloggläsare. Förhoppningsvis hittar jag tillbaka lite mer blogginspiration på det nya året. ♥

 

4 Responses to Vår jul 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.