kalani2

Jag får fortsätta min catch-up från Hawaii.

Mitt i allt turistande – över vår bröllopsdag – tog vi in två nätter på Kalani Resort och bara var. Vi bodde i en så kallad bungalow och gjorde yoga, åt god mat, hängde vid polen och läste böcker dagarna lång. Välbehövt och rankas definitivt som topp för hela semestern från oss båda. Vi hann med tre Vinyasa Yoga klasser och en Yin Yoga timme och efter det har vi återigen blivit inspirerad att komma igång med vårt yogande igen. Kalani är lite som ett community som drivs både av anställda men mest av volontärer som kommer och bor där i kortare eller längre perioder. Maten som serveras är lokalproducerad om inte helt egenproducerad. Du får definitivt en hippiekänsla men alla boenden och fasciliter var fräscha (inklusive vattentoalett och dusch). Jag rekommenderar varmt att sätta ett par nätter där.

Jag älskar också att vi kan göra sånna här saker tillsammans. Att ligga i Savasana/Corpse Pose tillsammans, hålla handen och må bra, njuta härlig hälsosam mat och prata livet i bungalowen när regnet öser ned utanför. För bara ett par år sedan hade jag aldrig drömt om att föreslå för E att vi sak dra på yoga retreat. Idag är det han som är mest pepp på att dra igen. Jag är tacksam för att ha en man som inte är rädd för att utvecklas och förändras och som alltid pushar mig till att vara den person jag vill vara men ibland är lite för lat för att vara.

kalani2

Annars är det mest greencard process som upptar vårt liv just nu. Vi ansökte om grönt kort förra sommaren och har sedan dess väntat på besked. USCIS är som känt ett svart hål där lite information kommer ut innan ett beslut av något slag har tagits. Den här veckan fick vi äntligen besked om att första steget är godkänt så nu väntas mer papparsarbete, hälsocheck och biometrics (fingeravtryck). Ett grönt kort skulle göra vårt liv lite enklare. Båda våra visum går ut senare detta år och än så länge är vi inte redo att flytta hem. Ett grönt kort ger oss rätt att bo och jobba här tills vidare. Vi blir så kallat permanent residents (men inte medborgare, något vi inte tänkt att bli heller) och kan gå igenom immigration lite fortare när vi reser in i landet. Men framför allt så slipper vi (jag) hålla på och förnya visum och arbetstillstånd varannat år. Mycket uppskattat!

Men nu ska jag iväg på akupuntur. Får berätta mer om det en annan dag.

Ta hand om er – och vara snälla med er själva! Januari innebär så mkt hets för många. Ta det lugnt. Du är bra som du är. ♥

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.