IMG_0558

And the Big Island catchup continues…

Vår allra första dag på Big Island körde vi upp längst östkusten. Vi stannade till vid den Botaniska Trädgården (önskar vi tagit oss mer tid där) innan vi kom upp till Waipio Valley som vi hört och läst om. Så otroligt vackert!! Efter att ha spenderat dagen före med 6 timmar flyg och 3 timmars bil behövde vi verkligen röra på så vi bestämde oss för att hika ned till stranden.

IMG_0560

Och det var lättare sagt än gjort. Vägen ned var verkligen brant! (ca 25% stigning)

IMG_0562

Väl där ned tyckte min kära man att det var en jättebra idé att gå upp på andra sidan valleyn.

IMG_0569

Obligatorisk selfie halvvägs upp på andra sidan valley. Lagom svettiga.

IMG_6368

Och den här biden är tagen ca 1 minut före jag upptäcker jag fått 25+ myggbett på mina ben!! Då tvingade jag E att vända och gå ned igen.

IMG_0567

Men det går ju inte att se bortifrån att det var vackert.

IMG_6372

Dessa gladlökar fick sen ta sitt pick och pack och gå upp till lookouten igen där vi parkerat bilen. Så på 4 timmar hikade vi ned valley, upp på andra sidan. tillbaka ned och upp igen. Det kunde ha varit värre. Det var i alla fall en bra kickoff på vårt Explore Big Island.

Nu har vi nästan kommit oss igenom hela vår Big Island resa om än lite upphackad och inte alls i kronologisk ordning. Tror kanske jag har ett inlägg till på lager och sen poppar det säkert upp lite bilder här och där.

Glad fredag på er alla. Vi ska på greencard hälsocheck idag så håll tummarna för att vi blir godkända!

 

2 Responses to Big Island – Waipio Valley

    • Mikaela says:

      Ja! Verkligen värt att åka dit öven om flygresan från Sverige är nååååågot längre än härifrån 😉 Men du kan ju alltid ta ett stopp i SF och ta en kaffe med mig 🙂 Kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.