IMG_6994SF skyline från en av mina löpturer tidigare i veckan.

Livet alltså. Så ofattligt orättvist och sorgligt ibland. Och kampen om att få dö en värdig död när ens tid är inne. Mänsklig rättighet kan man tycka. Sju nätter i rad den här veckan. Jag har jobbat på en trauma ICU i nästan åtta år nu och sett och varit med om oändligt många sorgliga livsöden. I början var det svårt men sen vänjer man sig. Men vissa patienter griper tag i en mer än andra, engagerar en mer och stannar kvar i hjärtat längre. Den här veckan har varit ofattlig tung att jobba. Inte bara hektisk utan ätpauser och utan sovpauser utan också känslomässigt dränerande när man pressar in blod och mediciner samtidigt som man står och argumenterar för någons rätt till smärtlindring, sovmedicin och till syvende och sist, rätt att dö. Over and over again.

Jag älskar mitt jobb. Jag älskar vad vi gör för patienterna. Att vi hjälper, fixar, läker. Men under denna stretch älskade jag varken mitt jobb eller vad vi gör för patienterna. Förlåt Joey. Förlåt grandma’. Förlåt okända trauma patient yankee. Jag hoppas ni får en fred snart.

Nu ska jag läka mig själv.
Sex dagar ledig. Pilates och kompishäng står på schemat.

Hur har ni det?

4 Responses to Livet.

 • humlina says:

  Käraste Mikaela!
  Vilken fantastisk omsorg du ger till dina medmänniskor, som befinner sig i en svåra situationer.
  Att du ger av din värme och medmänslighet, mitt i din proffsighet, det är stor det för en människa som har det svårt …
  det att du SER personen, oj så betydelsefullt. det ger så mycket tröst och energi.
  Den som befinner sig, mitt i , i öga mot öga med döden, den personen vet, hör, känner, så oändligt mycket mer än vi kan ana.
  Därför är kärleksfull omsorg, omtänksamhet, respekt … så viktig.
  Du gör skillnad, stor skillnad …
  Tur att du har flera dagars ledighet, så att du kan ge till dig all omsorg du så väl behöver

  ” Du låter hjärtat styra. Det skapar en varmare värld”” (C Gårdheim))

  Stora Bamsevarma Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.