pilates

Alltså. Mars är här! Här i SF ska det regna i typ två veckor och det känns okej. Kalifornien behöver regnet. Vi åker på liten käresteweekend till Monterey idag. Egentligen skulle vi tältcampa i Pinnacles National Park men efter att ha checkat väderrapporten som sa att mer än 30 mm regn skulle komma i helgen kastade vi in handduken och bokade en lite studio i Monterey istället. Jag älskar Monterey och även om det nog mest blir hemmamys med spel, böcker och god mat hoppas jag på att få se lite sälar, uttrar och kanske delfiner.

Jag försökte förresten förklara jantelagen för mina amerikanska arbetskollegor. Det gick så där bra. Dem förstod inte alls varför vi hade en sån “lag” och det gör väl egentligen inte jag heller men jag känner att den fortfarande präglar hur många av oss skandinaver är i grund och botten. På både gott och ont alltså. Diskussionen började egentligen med vad skillnaden är mellan Skandinavien och USA när det kommer till jobbsökarprocessen. En del av mina arbetskollegor hade läst artikeln om mig där jag beskriver hur det var för mig att söka sjuksköterskejobb här i SF och var nyfikna på hur det fungerar där hemma. Dem flesta var eniga om att amerikaner (generellt) skulle kunna behöva en smula ödmjukhet medans jag fortfarande står fast vid att vi försiktiga skandinaver kan behöva en slänga av den amerikanska självsäkerheten.

Så medans jag åker till Monterey och spanar på sälar, kan inte ni skryta lite extra om er själva? Dela gärna med er av era bästa sidar, vad ni är riktigt bra på eller något ni är stolt över när det gäller er själva. Inga ursäkter, inga om och men, bara ren egoboost! And go!

Jag är bra på att alltid se det positiva i en situation oavsett hur jävligt det känns där och då. Just nu är jag stolt över att jag är en Pilates instruktör och att jag klarar att få sånna här reviews:

IMG_7093

2 Responses to Jantelagen

 • Ellinorwo says:

  Jag är duktig på mitt jobb. Att motivera människor till förändring och pucha utan att vara grisig. Jag är också duktig på att måla och läsa böcker.

 • Ann says:

  Tänkte kommentera om förra inlägget och detta på ett och samma ställe.
  När jag läste ditt förra inlägg om IVA syrra och hur det är jämfört med i Oslo tänkte jag mer i största allmänhet hur det är i Skandinavien då folk frågar mig. När de frågar, hur är det i Sverige på den här punkten etc. och redan för ett par år sedan så slutade jag att faktiskt kunna svara på det, för jag vet faktiskt inte hur det är. Det var så himla många år sedan nu så jag känner att det som jag minns om Sverige nog är väldigt annorlunda mot vad det faktiskt är.

  Jag är skitdålig på att säga att jag är bra på saker, Winslow blir alltid arg på mig när jag inte “erkänner” hur bra jag är, för i verkligheten så är jag faktiskt väldigt bra på det jag gör, faktiskt extremt bra 🙂 Fast det är aldrig något jag vågar erkänna för andra, och jag vill alltid ha någon annans opinion också..

  Hoppas ni får en underbar helg nu!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.