nelson

Idag skulle Nelson kastreras. Skulle alltså. Han vaknade upp med lite hosta igår och i början tänkte jag att det inte var så farligt men i natt hostade han igen och sen imorse. Tog honom till veterinären för preop check och som jag misstänkte hade han fått kennelhosta och var tvungen att vänta ett par veckor med kastrering. Så himla synd tyckte Nelson. Verkligen. Han är en gladskit annars så det enda som plågar honom är hostan. Familjen hosta alltså. Vi fick utskrivet hostmedicin men får se om vi ger den eller inte. Han hostar inte särskilt mycket och verkar inte störas men blir det värre ska han få.

Alltså alla dess saker med valp/hund som jag inte tänkt på förr. Jag är ju uppvuxen med hund men då var det ju liksom inte mitt huvudansvar. Jag lämnade in Nelson på dagis igår utan att tänka över hostan. Idag var ju tvungen att mail och säga att han fått kennelhosta och det innebär att dem måste desinfektera hela stället samt varna de hundägare vars hund Nelson varit i kontakt med.

♣ ♣ ♣

Annars så är det stora nya att E har fått sitt greencard. Mitt däremot dröjer eftersom dom vill ha ett birth certificate från Korea. Efter att ha tjatat på pappa och på svenska myndigheter tror jag att det äntligen har ordnat sig. Appropå det. Sverige alltså. Ibland förvånas jag över hur enkelt det är. Tog kontakt med MFOF som visst har hand om internationella adoptioner i Sverige. Ca 4 timmar efter att jag skickat mailet fick jag svar att jag borde ta kontakt med Socialtjänsten i Umeå så borde ha mina papper. Skickade en mail och fick dagen efter svar att jag kan kontakta Statsarkivet i Umeå för att få kopior från min adoptionsakt. Mailade dem och 1.5 dag senare hade jag de kopior jag behövde i min inbox. Hur fantastiskt är inte det? Hade det samma skedd här i USA hade det tagit ett år. Minst. Om det ens hade funkat. Så tack Sverige.

Och tack till vår grannen som utan problem läste igenom både de koreanska papprena och engelska översättningarna för att skriva under på att allt var korrekt. Har vi tur dimper det ned ett grönt kort till mig innan året är slut.

Nu ska jag ta mig av min sjukling som mest är rastlös för att han inte får leka med andra hundar. Karantän tills han slutar hosta plus 48t. 30 dagars karantän från dagis dock. Hur ska vi överleva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.