img_0662

När jag tänkte på att vara gravid (före jag blev det alltså) tänkte jag att jag skulle var en av dem som tränade på som vanligt. Jag drömde om att springa halvmaraton som gravid, göra massor av avancerad pilates och yoga, liksom vara en av dem där coola fit-mamma-to-be’s. Sen blev jag gravid – med tvillingar – och allt ändrades. Jag spydde av att bara gå en promenad, blev andfådd och yr av att jaga Nelson runt köksbordet och klarade med nöd och näppe ta mig igenom jobb och vardag. Träning var inte att tala om och jag var så energilös att jag inte ens saknade det.

I fredags gick jag in i vecka 15 (eller vecka 16 som jag vet att ni i Sverige räknar det) och äntligen kände jag att orken kommit tillbaka. Långt ifrån den ork jag brukar ha men än dock. Jag och E gick på en yogatimme tillsammans och det var underbart! Jag tog det lugnt och lyssnade på kroppen. Låg i child’s pose mest hela tiden men det kändes fantastiskt att äntligen kunna röra på den stela kroppen efter nästa 3 månader på soffan.

Jag kommer inte att bli eller vara en av dem där fit-mamas-to-be’s men just ju känns det okej. Min mage (livmoder) mäter som om jag vore 20 veckor gravid med bara en baby och båda barnen växer som ogräs. Som ni kan se på bilden är det inte mycket till mage ännu men det spänner och sträcker konstant så jag tror den poppar ut snart. Jag är glad om jag hinner få in ett par månaders lugnt yogande innan jag blir för stor och otymplig. Från att träna nästan varje dag så känns det just nu ok att låta kroppen vila medans den gror på dessa aliens. Jag satsar på att bli en fit mama så småningom istället. 😉

6 Responses to Att få energien tillbaka

 • Humlina says:

  Härligt att energin börjat återvända
  .:) Så fint skrivet om att du hade tänkt dig “bli/vara” en “cool fit-mamma-to-be`s”
  Men .. Livet ville något annat ….och livet ger man sig inte på 🙂
  Kramar till dig och de små

  • Mikaela says:

   Nä livet blir inte alltid som man tänkt men det blir alltid som det ska så det gäller bara hänga med i det livet bjuder på. Kram lilla mammsen! <3

 • Humlina says:

  DU … det syns att du är gravid. Din kropp har förändrats.
  Det är verkligen ett mirakel att. två ägg och sperma möts och tycke uppstår och på 9 månader ska de växa till en människa, med lungor, hjärta, njurar….. är inte det stort så säg.
  Och JAG ska få ännu en ny identitet. Jag ska bli mormor… är inte det magi så säg.
  GladKramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.