v11_16Alltså, jag trodde jag skulle börja få mage fort för jag kände min livmoder som en liten hård boll väldigt tidigt. Så i vecka 11 började vi ta magbilder men som ni ser så har den inte gjort särskillt mycket progression på den här månaden. Jag känner definitivt att livmodern växer (den är i navelhöjd nu) och när jag drar in magen eller ligger ned på rygg så bular nedre delen ut men när jag står upp och har kläder på mig är det nästan ingen som kan se att jag är gravid. Till och med min läkare var förvånad över hur liten jag är speciellt eftersom båda bebisarna är i överkant stora.

img_0657bw

Även om jag ibland kan längta efter gravidmagen känner jag att jag är glad att jag inte är stor redan nu. Tids nog blir det stort och tungt gissar jag. Men jag tror att den lilla magen gör att jag glömmer bort att jag faktiskt är gravid med två och därför har svårt att ta det lugnt speciellt nu när energien kommit tillbaka. Som jag skrev tidigare så mäter min livmoder ca 5-6 veckor före pga tvillingar (så just nu mäter min livmoder som om jag vore i vecka 21-22 med bara en bebis) så det säger sig självt att det sker någonting där inne även om det inte visas så mycket utanpå.

mage_v155

Jag får fortfarande plats i min skinny jeans även om jag föredrar att mysbyxorna hemma. Jag gick ned ca 3-4 kilo i början av graviditeten och det är först förra veckan som jag kom tillbaka på min utgångsvikt. I början stressade jag mycket över att jag gick ned i vikt men efter att ha upprepande gånger fått se att barnen växer som dem ska (om inte snabbare) slappnade jag av. Nu är min aptit tillbaka så nu får jag försöka tänka lite mer på vad jag stoppa i mig. Min läkare sa att dem brukar säga att man ska som mål att lägga på sig 20lbs (∼9kg) fram till vecka 20 med tvillingar men det kändes lite extremt i mitt fall. Tror att mål viktuppgången för en tvillinggraviditet är ca 35-45lbs (∼15-20kg) och det känns ju ganska rimligt.

Hur som helst, nu ska jag återgå till att ligga på soffan. Har varit på jobbkurs på förmiddagen och hade tänkt ta en yogatimme nu på eftermiddagen med i och med känningarna i mitt bäcken blir det vila och akupunktur istället. Vila är inte min bästa sida speciellt när huvudet och kroppen känns pigga men försöker så gott det går. Amazon Prime serier, tvillingböcker och gravidbloggar hjälper (tips på tvillinggravidbloggar eftersökes btw!).

Hur har ni det?

7 Responses to Magen vecka 11-16

 • Sa haftigt!! Jag hade magrutor pa mitt 20 veckors UL med walter, och denna gang ar jag bara 18 veckor och ska pa 20 veckors UL och jag ar SA HILA GRAVID. har haft graviditetsbyxor i flera veckor!

  • Mikaela says:

   Haha. Jag hade inte ens magrutor innan jag blev gravid. Men det är lustigt hur olika graviditeter kan vara, till och med hos samma person. Det är så mysigt att vara gravid samtidigt som dig även om du bor där och jag här. Kram.

 • inger says:

  Jaa du..din mage är vältränad och elastisk…gissar att den kommer att “smälla” till och bli uppfylld med tydliga tecken på vad du bär på när du är så där i 6 månaden..trevligt för oss på andra sidan Atlanten att få följa med er på er “gravidresa”..Kram

  • Mikaela says:

   Ja vi får se när det poppar ut. Just nu är det större vissa dagar och mindre andra dagar. Mysigt att ni får vara med på ett litet hörn där hemma också. Kram.

 • På mig syntes det aldrig. Är liten (ca45 kg i normalvikt) och gick stadigt ned hela graviditeten. Så en vecka innan han kom såg inte folk att jag var gravid och jag är så avis på alla fina gravidmagar som kan klappas på och godas med.

  Önskat dig en fin graviditet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.