Och plötsligt var vi bilägare – till denna monsterbil! Kanske inte direkt den bil som E trodde han skulle köpa som första bil men så går det när man går från två till fyra plus hund på mindre än ett år. Vi känner oss stolta över att vi har bott nästan 6 år i USA utan att äga bil (vi är definitivt dem sista av våra vänner med att skaffa bil) men nu är det dags för en ny era. Denna Honda Pilot är en åtta-sätes 4WD där vi förhoppningsvis ska få plats med två barnstolar, dubbelvagn och en 25kg hund (och gärna lite packning). Vi ser fram emot många framtida äventyr med denna skönhet och första långturen går förhoppningsvis till Tahoe om ett par veckor då vi planerar att packa in 4 vuxna, 2 hundar och 3 set skidor och köra upp till fjällen. Älskar Kalifornialivet alltså.

Sa jag förresten att jag tänkte protestera om att bli sjukskriven i vecka 30? Jag tar tillbaka det. Efter de senaste nätterna känner jag att det nog börjar vara nog. Jag mår bra men det blir tugnt att springa omkring 12 timmar med denna växande kula (jag tror den vuxit extra mycket sista dagarna för jag slår i den överallt hela tiden). Att böja sig ned till golvet är en utmaning varje gång och att lyfta tunga vätskepåsar, köra sängar och vända patienter är inte helt optimalt. So I get it! Det börjar vara på tiden att kasta in handduken. 4 nätter kvar…

Och appropå föräldraledighet. Detta är alltså vad San Francisco kan skryta med – landets bästa föräldraledighetslag: 6 veckors 100% betald ledighet (om du jobbar inom stadsgränsen och har en arbetsgivare som har nog många anställda). Vi är självklart glada och stolta över att bo i staden som plöjer vägen för många sociala förbättringar men jämförelsevis är det självklart skrattretande.

Nu ska jag lägga mig på soffan tillsammans med min två vildingar i magen. ♥

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.