Nu har jag varit ledig i en vecka och äntligen (bank i bordet) har min kropp justerat sig till att sova på natten. Innan jag blev gravid hade jag absolut inga problem med att vända dygnet fram och tillbaka utan behövde oftast bara en natt till att byta från nattmodus till dag och vice versa. Efter att jag blev gravid och speciellt sista månaderna var det som att jag aldrig riktigt klarade att vända dygnet. Jag var alltid trött både på natten och på dagen men hade ändå svårt att sova både på natten och på dagen. Att ha två aktiva killar i magen som tycker det passar sig helt utmärkt att sparka runt dygnet runt hjälpte liksom inte på sömnen heller.

Men nu äntligen. Nu känns det som att min kropp har förstått att den ska sova på natten och vakna på morgonen. Jag vaknar fortfarande flera gånger om natten (varje gång jag vänder på mig bla) men somnar fort om vilket är skönt. Någolunda nattsömn och dygnsrytm har också gett mig lite mer morgonenergi så idag passade jag på att köra en lätt dammsugning av kök+vardagsrum och sen världens minsta träningspass, mest för att jag känner att min kropp längtar efter att få röra sig efter några dagar i princip bara på soffan.

Nu ska jag snart iväg och träffa en vän på lunchdejt innan min läkartimme i eftermiddag. Imorgon bär det förhoppningsvis av till Lake Tahoe (om min läkare ger mig klartecken att åka) och jag längtar efter att få visa Nelson snö för första gången. ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.