Hipp Hurra for alle norske mødrer idag! ♥ Mina norska vänninner, min svägerska och min svärmor är alla starka mammor som förtjänar ros och kärlek varje dag – men idag är en utmärkt dag att fira dem lite extra. Och tänk, om bara en liten månad är vi en familj på fem (inklusive Nelson alltså) och jag blir mamma till två små amerikansk-norsk-svenska monster – vilket måste betyda att jag kan fira alla tre länders mors dagar, eller hur? 🙂

En del har undrat hur vi ska göra med barnens medborgarskap. Killarna blir automatiskt amerikanska medborgare i och med att dem blir födda här. Om vi har förstått det rätt blir dem också automatiskt svenska och norska medborgare i och med att jag är svensk och E är norsk. Någon gång måste vi nog välja om dem ska bli norska eller svenska i och med att dem inte kan ha tre medborgarskap (tror jag) och planen just nu är förmodligen att dem ska bli norsk-amerikaner, om inte jag plötsligt ändrar mig dvs. Lite beror också på om och när vi flyttar härifrån och till vilket land vi flyttar.

 

2 Responses to Norsk mors dag och lite om medborgarskap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.