Då har vi nått vecka 34 (34+1 idag) vilket var mitt sista personliga mål i denna graviditet. Läkarna har gett mig klartecken att föda om och när killarna bestämmer sig för att komma – dvs dem kommer inte göra någonting för att stoppa en födsel även om dem önskar att dem ska stanna till vecka 36-38. Jag känner mig sprickfärdig och på bilderna kan ni ana lite av alla streckmärken/bristningar jag fått sista veckorna. Ultraljud igår visade två stora killar som väger ca 2700 gr och 2550 gr vardera vilket betyder att dem gått upp 1 kg var de sista 4 veckorna. Inte konstigt att min stackars hud inte riktigt hänger med. Men det betyder också att dem förhoppningsvis kommer att klara sig utan ett längre sjukhusuppehåll efter sin födsel vilket känns som en stor seger. Max 4 veckor kvar nu och jag känner mig så redo att hälsa på dessa små liv.

Efter ultraljudet igår gick jag vidare till veckans non-stress test vilket var helt normalt men mitt blodtryck visade sig vara lite högt så jag blev inlagd på sjukhuset för vidare observation och blodprover. Blodtrycket gick ned av sig själv och alla blod- och urinprov var negativa/inom normalvärden så efter en 2 timmars inläggelse blev jag utskriven igen. Läkaren sa att hon var imponerad över att det här var mitt första sjukhusbesök (förrutom alla rutincheckar alltså) under hela min tvillinggraviditet (och att allt såg så normalt ut) och skickade hem mig med orden att nästa gång vi ses är det förhoppningsvis dags för förlossning. Fingers crossed…

Idag ska det vilas på soffan för jag är trött. E är ute på springtur med Nelson just nu och har andra planer resten av dagen så förhoppningsvis blir det jag och en trött liten valp (är han fortfarande valp?) framför en film eller några serier. Min rygg har krånglat lite sista veckan och gillar inte att sitta/stå upp längre så det blir mycket soffläge just nu.

Hoppas ni alla har en härlig helg. ♥

5 Responses to Vecka 34 och ett snabbt sjukhusbesök

 • tove says:

  Så fint att du nått ditt mål med 34 veckor drygt nu! Skönt!

  Skönt också att blodtryckt gick ner av sig självt. Och superbra att de har koll på dig. Det känns ju alltid tryggt tycker jag.

  Jag har en fråga, av ren nyfikenhet: Hur ska ni göra med föräldraledigheten? Jag har läst hos linneaiusa att den inte är så lång i USA. Är det samma överallt eller beror det på stat eller arbetsgivare? Kan din man vara föräldraledig något? Får ni nån hjälp av nån? Det blir ju två bebisar…

  Lycka till!

  ps. Nu ligger hela min förlossningsberättelse ute, läs om du törs! :p

 • tove says:

  Ang den bedömda vikten så bedömde de min sons vikt typ dagen innan förlossningen. De trodde att han vägde 2500 g och han vägde 2300g så de kan ju se ganska exakt. 🙂

 • Humlina says:

  Vilken underbart magisk mage., som om du bär på ett jordklot, killarna delar verkligen på utrymmet, ser ut som om de har varsin planhalva.. Den undre bilden ser ut precis som ett jordklot. Klotrund.
  Skönt, att blodtrycket gick ner av sig själv och skönt att du är så “välbevakad” av sjukhuset.
  Jättekramar.
  Här har det snöat, till Mats stora glädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.