Amen jag vet att det är 6 mars idag men inlägget skrevs igår men sen blev jag så trött att jag glömde att posta det.

Idag, 5 mars, skulle min kära mormor fylla 100 år. Hon lämnade oss dock för 8 år sedan men minnet av henne lever kvar hos oss alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jag hade ju en förhoppning om att våra killar skulle få dela födelsedag med henne men det ser inte ut att hända. Men coolt hade det varit i alla fall. Min mormor var en stark kvinna före sin tid på många sätt. Klar i knoppen helt fram till den dag hon gick bort. Hon var limmet och centrum i vår släkt och efter att hon gick bort blev ingenting sig likt. Jag saknar henne varje dag men kanske extra mycket nu när jag själv väntar tvillingar. Det är så mycket jag skulle vilja fråga henne, tex hur det var att föda tvillingar för 70 år sedan, vad hon tänkte under sin graviditet och hur hon överlevde småbarnstiden.

Här borta har vi haft en bra helg. Nelson har fått sig en ny frisyr igen, min mage växer och spricker mer och mer för varje dag och vi har gjort tappra försök att promenera ut dessa bebisarna men dem verkar inte redo att komma ut från värmen. Det enda som har hänt är att jag har fått ont i blygdbenet/foglossning och får nog inse att långpromenaderna nu får läggas på hyllan tills ungarna är ute. Men det är okej. Nästan 37 veckor gravid med tvillingar – då känns det okej att bara ligga på soffan sista dagarna. Dessutom har jag börjat läsa Big Little Lies och är helt fast (och längtar efter att se HBO serien när vi landat lite i bebisbubblan).

Hoppas ni alla haft en härlig helg.

One Response to 5 mars, 100 år och fortfarande gravid

 • Humlina says:

  Hon var en jättefräsig dam och som du skriver, före sin tid.
  Humor var hon rikt försedd med, många blev skratten som hon spred.
  Tänk vad roligt ho skulle tyckt att det varit att ha fått dela din tvillinggraviditet. tvillingmamma som hon själv var.

  Undra på att din mage “spricker” då du bär det mesta på/i din mage. Men nu du, kommer de snart att titta ut i världen och undrande se sig omkring.Vilken omställning även för grabbarna.
  Kramar i massor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.