Oliver och Theodor 5 veckor idag. ❤ Igår mätte och vägde vi killarna här hemma. Det blir ju inte lika exakt som hos läkaren så klart men ganska nära blir det ju och vi var så himla nyfikna för det känns som att Oliver har blivit en riktigt klump och Theodor en lång spillevink.

Oliver väger nu ca 4.6 kg och är 56 cm lång medan Theodor väger 4.3 kg och är 54 cm lång. Det betyder att bägge har gått upp ca 1.3 kg och vuxit 5 cm sedan dem föddes! Inte konstigt att alla kläder (och blöjor) börjar vara för små, speciellt på längden. Amerikanska storleken är verkligen så små!

Idag hade jag tänkt gå på en mammagruppträff som sjukhuset anordnar men efter en ganska busy vecka bestämde jag mig för att hänga hemma. Vi sover väldigt bra tror jag för att vara nybakta tvillingföräldrar men att sova max 3 timmar i sträck tar på krafterna i längden även för en inbiten nattarbetare. Dessutom har vi haft så himla mycket annat att tänka på som nu äntligen förhoppningsvis börjar falla på plats.

Imorse hade jag en liten meltdown då mitt tålamod tog lite slut när den en killen skrek för att han ville få hjälp att rapa nuuuuuu! medan den andra skrek för att han tog en timme på sig att äta sin flaska men absolut inte ville ta paus för att brorsan ville rapa. ??‍♀️? Så efter morgonbestyret lämnade jag över monitorn (och en skrikande unge) till E och gick och la mig igen. Kunde så klart inte somna om men fick andas lite och ta nya tag inför en ny dag. Klev upp, tog en liten promenad med Nelson – bara han och jag och satte sen på en bulldeg, spelade musik på hög volym och pussade på mina småkillar så kändes det okej i mammahjärtat igen.

Fem veckor in i föräldralivet har vi fått bekräftat det vi redan misstänkt (och kanske fasat lite för). Vi bägge älskar att vara mamma och pappa till Oliver och Theodor men är bäst föräldrar när vi får komma ut och andas lite på egen hand. Ingen av oss är nog gjorda för att vara heltids hemmaföräldrar (får man ens säga så så tidigt?). E är definitivt en bättre och mer harmonisk pappa nu när han jobbar halvtid och nu planerar vi för hur mitt liv också ska gå ihop. Jag älskar verkligen att få vara mamma men är också en rastlös själ som LÄNGTAR efter att få komma tillbaka till mig själv. Efter mer än ett års träningsupphåll av diverse orsaker kliar det i min kropp efter att få svettas, ha träningsvärk och hög puls. Jag har självgodkänt mig att börja träna from nästa vecka och hoppas att få medhåll från min läkare på måndag för jag har redan bokat in några Pilates och yoga timmar. I maj börjar jag faktiskt undervisa några få Pilatestimmar igen på vår brand new MNT Studio (före detta Mint Studios) och i och med det beslutet känner jag att jag redan kan andas lite lugnare.

Nu har jag två hungriga killar här. Sen ska det pumpas, hunden ska ut och en bulldeg ska bakas ut. Hur tänkte jag att det skulle gå ihop egentligen?

 

2 Responses to 5 veckor

  • Jag kände också att hemma-mamma-bäbis-livet inte är för mig typ så där tidigt. I ett land med världens längsta föräldraledighet (?) (3 år var) är der sjukt provocerande! Men jag är en bättre människa och mamma när jag får jobba och andas och vara Alexandra också! Heja er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.