Ska vi prata lite om den där sorgen igen? Två månader in i mammalivet och jag känner mig helt ärligt genuint glad och privilegierad över att få vara tvillingmamma. Det är speciellt, spännande och fantastiskt roligt och jag skulle verkligen inte vilja byta det för någonting i världen. Så känner jag fortfarande varje dag. Men jag kan också stundvis fortfarande känna av den där sorgen jag pratat om tidigare. Sorgen över att inte få uppleva mitt första barn utan mina första barn. Att inte riktigt ha tid att bonda till fullo med någon av dem för det är alltid en annan som också behöver uppmärksamhet. Att allt ifrån matning, blöjbyte, badning osv blir mer ett löpande band än en mysstund och att jag inte alltid har tid att ge den där extra närheten när någon av dem behöver det. Nu har vi fått världens lugnaste killar och jag har definitivt tid att ha one-to-one mys med en av dem då och då. Men när en kille är ledsen och bara vill ligga nära blir jag ledsen över att inte alltid kunna ge 100% till honom för att det också är en annan som väntar. Jag antar att det här är en sorg och ett dilemma vi kommer att få leva med och förmodligen något som alla flerbarnsföräldrar upplever men som sagt – ibland känner jag mig ledsen över att inte få den där speciellt tiden med mitt första barn.

Men tvillinglivet är roligt. Jag älskar att ha två. Jag älskar att dem har varandra och att vi har varsin att mysa med. Jag älskar att se deras olika personligheter växa fram och jag längtar efter att dem börjar upptäcka varandra. Jag älskar kaoset ibland och tvillinglivet generellt. Jag växer in i mammarollen och känner mig trygg i att jag känner mina killar bäst (tillsammans med E såklart). Och appropå det, vi får alltid kommentarer – från helt okända människor – om att vi inte har mössor på killarna. Jag har blivit stoppad på gatan flera gånger och senast idag fick jag en kommentar på FB om ovanstående bild om att man ska ha mössor på bebisar. Jag förstår logiken och varför man borde ha det – men båda våra killar är varma av sig och behöver sällan mössa. Och för er som skulle oroa er över Theo på bilden ovan så lovar jag att vi både täckte huvudet med solskyddet samt checkade att han inte blev kall. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.