Att vakna till den här vyen varje morgon är helt ok. Vi har det bra här. Det är verkligen en lyx att ha en sån här plats att komma till. E har åkt på jobbresa men jag och killarna hänger kvar på ön och tar det lugnt. Andas frisk luft, går på barnvagnspromenader och hänger med alla som vill hälsa på småkillarna. Igår fick dom träffa sin gammelfarmor/oldemor (eller blir det kanske gammelmormor när det er Es mormor?) för första gången och det var riktigt fint. Tänk att få uppleva barnbarns barn. ❤️


Nelson är i paradiset och älskar att få springa lös hela dagarna även om han är lite rädd för korna. Här är det alltid någon som har tid och lust att leka med honom och när ingen har lust kan han alltid bita Onkel Hero i öronen. Vi var lite osäkra på om vi verkligen tagit rätt beslut om att ta med honom över halva jordklotet men efter att ha sett honom skutta runt här hela dagen lång är vi inte längre i tvil utan pratar snarare om att göra det fler gånger. Det värmer husse- och mattehjärtat att se honom så glad varje dag (och så trött varje kväll). 

Killarna verkar ha vänt dygnet ok nu då dom är pigga på morgonen/dagen och trötta på kvällen/natten. Jag är trött mest hela tiden men inte värre än vanligt. Att få lite avlastning nu och då hjälper mycket även om killarna fortfarande vaknar och vill ha mat en eller två gånger om natten. Det känns som att vår omgivning stressar mer med att dem ska sova genom natten än vad vi gör. Självklart hade det varit skönt och tids nog sker det får vi hoppas. Men just nu så tar vi det med ro är tacksamma för att dem faktiskt bara vaknar, äter och somnar på en gång igen utan vyss eller tröst. Det hade kunnat vara värre helt enkelt. Och jag tror att det är det som fortfarande präglar min och Es inställning. Vi hade helt enkelt förberett oss på något mycket värre (typ två kolikbarn) så vårt tvillingliv just nu känns som en lek. Men som många gärna påminner oss om, vi får det nog hett om öronen tids nog. Så vi njuter just nu när vårt största problem är att inte få ett övertrött barn. 

Vi har det bra här helt enkelt. 

2 Responses to Vi har det bra här

  • tove says:

    Åh vad fint det verkar vara där ni är! Underbart! Skönt med den nordiska naturen på sommaren!

    Vårt barn sov inte heller hela natten förrän han var typ 6 mån, har jag för mig. Eller 7 ungefär. Och fortfarande vaknar han vissa nätter, men det är kanske 3 nätter på en månad eller färre. Jag funderar på om det beror på att han har tänder på gång eller nåt. Jag upplevde också att andra hetsade mer kring att han borde sova hela natten, men BVC sa att det var normalt och jag har inte tyckt att det varit alltför jobbigt. Fast det är klart att det är underbart att slippa mata både kl 02 och kl 04. Nu brukar vi mata honom nån gång mellan 05 och 07 och sen somnar han om och sover till ca kl 08.

    Det löser sig nog tids nog. Det finns de som har det värre!

  • Anna-Maj says:

    Jag tycker du verkar jätteduktig på att njuta av stunden. Vad är det för vits med att springa med tankarna i en framtid som man inte vet något om och missa allt underbara som sker just nu. Var tid och ålder med bebisar och barn har sin njutning och sin utmaning 😊 Och våra tjejer (5 och 3 nu!) vaknar fortfarande ibland på natten. Fast inte för att äta såklart. Men liksom för trygghet och närhet, och då får dom det. Vilken fantastisk fin plats btw, Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.