Stora killar. ♥ Oliver väger nu 9.1 kg och Theodor 8.7 kg. Hur länge kommer jag orka att lyfta bägge två samtidigt?

Då har vi kommit oss tillbaka till SF och det känns både bra och väldigt tomt. Resan gick hur bra som helst med tanke på att vi reste med två 5.5 månaders bebisar, en hund och hur mycket packning som helst. Pappa och brosan hjälpte oss att komma iväg och det var guld värt. Nelson tog den 16 timmars långa resan och 3 flygningar i bur galant och jag slutar inte att imponeras över den hundens anpassningsförmåga. Nu slåss vi med jetlagen och med barn som gärna är uppe mellan kl 00-03 och sen sover hela dagen. Jag går omkring som en zombie och får liksom inte gjort någonting. Jag tror jag hamnat i en liten depression av att åka ifrån mamma och pappa som också förstärkts av kraftig sömnbrist. Men idag ska jag packa upp vagnen och komma mig ut!

Men gud vad jag/vi saknar alla där hemma! Det har varit hur underbart som helst att få spendera så mycket tid med våra nära och kära och i två månader har vi alla fem blivit bortskämda med uppmärksamhet, kärlek och hjälp. Nu börjar vardagen för oss alla – på gott och ont – och jag känner mig både pepp och inte alls redo för denna höst. Att våra killar snart är 6 månader kan jag nästan inte förstå och att mitt jobb ville att jag skulle komma tillbaka och jobba fulltid från 1 september kändes helt oaktuellt så plötsligt hade jag sagt upp det jobb som jag för 5 år sedan jobbade så otroligt hårt för att få. Vemodigt och sorgligt även om jag vet att jag kommer att komma tillbaka så småningom.

Nästa vecka börjar vår nanny och då drar fas nummer två i detta mammaliv igång (min kära vän sa det så fint när hon sa att vi har mammajobb, inte mammaledighet, för herregud vilket jobb det är!). E har börjat jobba heltid igen och jag ska undervisa Pilates tre gånger i veckan. Så småningom ska jag också tillbaka till mitt sjuksköterskejobb men just nu är det alltså lite oklart när och hur mycket.

Vi har en fin men hektisk höst framför oss som tack och lov avslutas med att vi åker hem igen till jul.

Det här ser jag fram emot denna höst:
– Att hänga med Oliver och Theodor. Springa efter Oliver som aldrig ligger still och få se om Theo tänkt att krypa eller om han bestämmer sig för att gå istället.
– Att utforksa matvärlden med killarna. Så himla mycket roligare än att bara ge mjölk!
– Att få undervisa Pilates igen. Och få hänga på MNT Studio.
– Att börja träna igen! Den här sommaren blev det liksom noll organiserad träning (desto mer vardagsträning med prommisar och mycket lyft och bärande). Jag hade många ambitioner men mammalivet tog över – som sig bör.
– Att hänga med mina SF vänner, både med och utan barn.
– Att få åka hem igen. Till mamma och pappa. Fira jul i tomtehuset för första gången på 5 (!!) år.

Det blir en fin höst. ♥

2 Responses to Back in town

  • inger says:

    God morgon..säger jag från den mörka och murriga skogen Där höstens ankomst nu är på stark framåtgång Läser och värms av det du skriver om ditt liv och dina mammatankar Och med tankar på det och julen.. att åter få träffa er ,så känns hösten ändå skön Må så gott och var rädda om er Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.