Fredag igen och ännu en vecka har gått. Jag har undervisat pilates två förmiddagar och har ett par timmar till på söndag morgon. Jag har även hunnit med att träna lite själv och faktiskt joggat ett par gången så yay för mig alltså! Killarna har hängt med sin nanny och det har gått hur bra som helst. De andra dagarna har dom levt rövare med mig, Nelson och varandra. Jag tjatar nog lite men dom är så härliga just nu. Pratar, skrattar och “leker” med varandra och med Nelson. Bråkar ibland speciellt över leksaker men jag antar att det bara är en preview på vårt kommande liv. Men tvillingar alltså. Jag har sagt det förr men säger det igen: himla roligt! ❤️

Jag fick förresten en fråga om vad en nanny är, eller snarare vem en sådan kan vara rent utbildningsmässigt och skillnaden mellan en nanny och au pair osv. Det är nog väldigt olika. Vissa är så kallat career nannies som har gjort det nästan till en profession men för att kalla sig nanny krävs ingen speciell utbildning. De flesta nannies jobbar deltid och har andra jobb/studier vid sidan av. En au pair kommer från utlandet och bor och jobbar hos en familj som ett kulturutbyte. Detta är det billigaste child care alternativet om man har lust och möjlighet att ha någon boende hos sig. Vi har inte plats för någon au pair och är inte heller i behov av en heltidsbarnflicka och dagis/förskola kändes för tidigt just nu (och för dyrt!) så därför blev det nanny. Utan att utelämna vår tjej för mycket kan jag säga att hon inte har någon officiell utbildning men har flera års erfarenhet av barnpassning både heltid och deltid. Hon är en fantastisk tjej som jag känner mig komfortabel med och som jag litar på. Killarna är än så länge för små för att ge sitt godkännande men jag är säker på att dom kommer att älska henne så småningom.

I måndags var vi förresten på 6 månaders kontroll och killarna fick godkänt på allt. Oliver väger nu 9.1 kg och Theodor 8.7 kg och båda följer sina kurvor fint. Tre sprutor var i låren fick dom men verkar ha klarat det utan större problem. Nästa kontroll är inte förrän när dom är 1 år och det känns helt sjukt att tänka på att vi kommer att ha två ettåringar i huset om ett halvår. Kanske en eller bägge går då? Jag är så nyfiken på vilka personer dom kommer att utvecklas till. Dom har haft extremt starka och tydliga personligheter redan från födseln (egentligen från inne i magen) så vi anar vilka grundpersonlighetsdrag dom kommer att ha men jag längtar efter att få höra dom prata och lyssna på deras tankar och fundering.

Nu är kl 21 och jag har blivit skickad i säng av min kära man. Varje kväll hoppas jag på att killarna ska sova bättre och varje natt vaknar någon av dom en gång i timmen från kl 01. 😴 (kanske en av få nackdelar med att faktiskt ha två…). Samtidigt så läser jag Josefines blogg och om deras helvetes nätter med två diabetes1 barn och då känner jag att vårt övergående nattproblem med två friska barn är helt ok. Det är också det jag försöker fokusera på i min tröttdimma – att om några år kommer förhoppningsvis dessa nätter vara ett minne blott och att den här tiden trots allt bara är en så liten bråkdel av resten av barnens liv. Men trött är jag så god natt. 💤

One Response to Snaps från våra dagar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.