I måndags fyllde dessa godingar sju månader och Oliver firade med att plötsligt börja krypa på knäna (han har ålat sig fram med hjälp av armarna från han var 5 månader). I tisdags ploppade också hans första tand fram. Han sätter sig upp själv och sitter stadigt utan stöd. Han drar sig upp till stående på knä och om han riktigt vill helt upp till stående på fötterna. Han har också hittat sin röst och älskar gälla skrik. Han far fram som en bulldozer och ingenting stoppar honom. Han klättrar gärna över sin bror och det är så där populärt som ni nog förstår. Theo har precis börjat visa intresse i att krypa och förflyttar sig kanske någon centimeter med lite vilja. Han blir desto mer frustrerad över att inte komma någon vart när Mr Bulldozer flyger fram och tar alla hans leksaker, så oftast ligger vi på golvet och hjälper honom fram. Han tar sig inte upp men sitter stadigt när vi sätter honom vilket har gett honom ett helt nytt perspektiv. Båda sover mer eller mindre igenom natten (halleluja!) och har gjort det senaste två veckorna. Vilken lycka alltså! Vi njuter så länge det varar.

Som ni kanske har läst brinner norra Kalifornien. Jag tror det är 15 wildfires som hittills tagit 23 liv, 100-tals är skadade och 1000-tals har förlorat sina hem. Det hemskt att följa vad som sker och jag tror väldigt många känner sig maktlösa just nu. Vi i San Francisco håller oss inomhus pga rök och aska i luften och försöker göra det vi kan härifrån. Mina arbetskollegor på sjukhuset har bland annat dragit igång en donationdrive och MNT studio håller en dontation-based class för att kunna köra upp kläder och supply i helgen. Jag och E har samlat ihop det vi har för att skicka upp och ger pengar till dom som organiserar hjälp.

Jag har satt mig ned och börjat blogga flera gånger sista veckorna men blir alltid avbruten. Jag är helt säker på att det var något jag tänkt att berätta för er men det är helt borta just nu så jag tror jag tar en kopp kaffe istället och njuter tystnaden nu när både hund och barn sover.

Hur har ni det?

2 Responses to 7 månader

 • inger says:

  GOD morgon Sköööönt att få höra ifrån er igen..förstår ju att ni har fullt ..men när det gått några dagar börjar man undra ändå HUR ni har det ..minns ju själv den där tiden även OM den kan verka långt bort ,men som när jag läser det du skriver. om .förflyttas fram in till NUTID och jag minns mycket av och om tid så gått ..Branden som härjar..en obehaglig känsla och stackars människor som är i närheten och som drabbas värst Men som också gör att ni måste hålla er inne och era fönster stängda..bara det frihetsberövandet är ju nog jobbigt
  Att luften är svår att vistas i..Tänker på er..och SNART är det ju JUL Kram

 • Annika says:

  Hemskt med alla bränder! Vad bra att ni kan hjälpa till lite grand. I Portugal är det och har
  varit många bränder likaså på andra platser i Europa. Konstigt klimatet har blivit… varmt och
  torrt och blåsigt på flera platser, ösregn och översvämningar på andra ställen.
  Vad roligt att gossarna börjar ta sig fram för egen maskin :)!
  Trevlig helg och kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.