Vi fick så bra ultraljudsbilder på killarna när dom var runt den här veckan men den här lilla tjejen ville absolut inte ligga still så det här var den bästa vi fick. “Oj det var en aktiv liten krabat” var inte direkt det två sömnlösa väldigt-snart-två år x2-föräldrar ville höra just då. Vilket lugn liten filur hade nog varit lite mer uppskattat (#inmydreams)…..

Men då är vi (jag) alltså gravid igen. Tänkte försöka blåsa igång den här bloggen igen så även lillasysters graviditet kan dokumenteras för framtida minnesförluster. Har gått tillbaka och läst lite om hur det var när jag var gravid med killarna – man glömmer ju så himla fort!! Härom dagen sa jag till exempel till E att jag kan inte komma ihåg att jag mådde så dåligt förra graviditeten. Han tittade på mig som ett frågetecken och sa att jag ju var in princip utslagen fram till vecka 17-18 förra gången. Gick tillbaka och läste och jepp – så var det! Jag har förmodligen förträngt det.

Men att vara gravid och ha två väldigt-snart-tvååringar som går igenom en jobbig sleep regression just nu är brutalt. Minst sagt. Att jobba natt i tillägg gör inte saken bättre men det är förhoppningsvis en period som vi snart tar oss ur. Sömnproblemen alltså. Nattjobbet är jag nog fast med ett tag till.

Men gravid alltså! Så fantastiskt och underbart (och skit jobbigt!). Jag är i vecka 15 och vår officiella due date är 31 augusti. Killarna kommer vara ganska exakt 2.5 år när deras liv förstörs (skämt! eller typ inte). Vi vet alltså redan (med någon procents felmarginal) att det är en liten lillasyster vi väntar och vi har fått frågan om varför vi tog reda på det så tidigt. Här i USA erbjuds man – om man är över 35 år – att ta ett genetiskt blodprov i vecka 11 istället för att göra blodprov + KUB i vecka 12. Vi valde att göra det testet för att checka för kromosomfel och i samma släng fick vi också veta könet vilket vi annars hade varit tvugna att vänta med till rutinultraljudet som görs i vecka 19-20. Självklart spelar könet ingen roll – vi (eller jag i alla fall) var faktiskt 100% säker och inställd på att det skulle vara en liten kille där inne – men nu när vi fått veta att det är en liten tjej känns det lite extra speciellt.

Jag har mått dåligt i princip sedan min mens inte kom. Nu börjar det gå bättre men jag mår fortfarande illa när jag är trött och när jag glömmer att äta. Gravidhjärna och ovanstående tvååring gör alltså inte saken bättre. Men jag har mina förhoppningar att den berömda andra trimestern ska kännas bättre än den första. Och även om jag mått dåligt, spytt och varit extremt trött har jag ändå kunnat jobba och träna vilket jag absolut inte kunde sist – så lite bättre måste jag ju ändå må. Jag har redan fått en liten bula som speciellt syns på kvällstid och för ett par dagar sedan kände jag det första lilla fladdret där inne (jag tror jag var i v 17 första gången jag kände killarna).

En annan fråga vi fått är om det var planlagt och svaret är JA! Lillasyster var väldigt planlagd och önskad men ändå väldigt oväntad och hon kom som en chock och stor (positiv) överraskelse. Som ni vet gjorde vi IVF (x3) med killarna. Före det hade vi provat att bli gravid många år utan ett enda positivt graviditetstest. Så när vi började prova för ett syskon gjorde vi det med små förhoppningar att det faktiskt skulle ske. Och på något sätt kändes det faktiskt också okej. Vi hade två fantastiska barn och ett tredje skulle bara vara en härlig bonus. Jag hade till och med börjat tanken på att rensa bort alla babysaker som vi sparat och kände mig väldigt nöjd med det vi hade (kanske en valp till istället…). Efter en ganska jobbigt period över jul och nyår med sjukdomar, gnällig barn, sömnproblem (och en mamma som mådde dåligt men inte förstod att hon var gravid) sa jag till E att jag faktiskt inte vet om jag orkar en bebis till. Ett par dagar senare kom det positiva grav.testet och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Det tog nog ytterligare en månad för oss att smälta chocken och tanken på att vi skulle bli trebarnsföräldrar men efter att fått se det lilla hjärtat och en dansande liten bebis ett par gånger kändes det ändå rätt i hjärtat. En liten trea. En liten tjej. En fantastisk bonus. ♥

Ja, så det var lite om graviditet nr 2 so far. Förhoppningsvis får jag tid och energi till att uppdatera er (och mig själv) lite oftare än vad jag gjort hittills. Hoppas ni fortfarande är några som hänger kvar här och som kanske tycker det är lite roligt att hänga med på denna resa (igen).

På agendan står nu fram till sommaren att fira våra tvååringar på lördag. Sen hitta en ny plats att bo, flytta och hyra ut vår lägenhet som vi bor i just nu. Kanske byta dagis, köpa/leasa en bil till (som behövs för att vi flyttar ut från stan), jobba ihop tillräckligt många timmar för att jag ska få betald föräldraledighet, åka hem till Sverige-Norge en sväng och förbereda våra legister på att bli storebröder. Och så vara gravid då. Känns som att det får vara nog för den här våren.

Och nu ska jag krypa i säng och försöka få lite sömn innan killarna i familjen kommer hem och jag ska iväg på jobb.

Vi hörs snart igen! ♥

7 Responses to Alltså gravid igen då

 • Gabriella says:

  Stort Grattis!!! Är så glad för er skull:) vad spännande med en trea … och alla andra förändringar. Har faktiskt tänkt på dig eftersom det varit så tyst på sociala medier ett tag;)

  Stor Kram/
  Gabriella

  • Mikaela says:

   Tack Gabriella! Jag saknar liten tiden då vi båda bloggade. ❤️ Hoppas ni har det bra! Kram.

 • Sophia says:

  Alltså wow vad fantastiskt ? Har ju hängt med i din blogg i massa år och även under den perioden när du berättade om din IVFresa, så gud vilken härlig nyhet!!

  • Mikaela says:

   Tack Sophia. Vad roligt att du hängt här så länge och fortfarande kikar in trots sparsamma uppdatering. Stor kram till dig. <3

 • Joanna says:

  GRATTIS!! Ska bli så kul att börja följa din blogg igen. Har varit inne lite då och då och saknat inläggen så ska bli kul att läsa vad som händer framöver 😀 Återigen Grattis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.