Slutet av april och 22 veckor gjorda. Magen växer och lillasyster gör sig påmind där inne i princip hela tiden. Vi har en mycket aktiv liten dam. ? Jag mår bra och det är skönt! Vissa dagar känner jag mig väldigt gravid speciellt framåt kvällen men efter att magmusklerna fått vila upp sig en natt känns det ok igen. Jag hade Diastasis (muskeldelning) kvar ifrån tvillinggraviditeten och känner definitivt att mina magmuskler redan gett upp för denna gång. Jag ser fram emot att kunna fokusera på att läka och stärka igen efter denna graviditet. Men fram till dess försöker jag vara snäll med kroppen som trots allt är fantastisk och skapar och bär fram ännu ett litet liv.

En liten fot och hand som vinkar hej. ? Efter två ultraljud (eftersom vår dam inte ville samarbeta på det första) har vi nu fått ok på att allt ser bra ut med lillasyster. Skönt att få veta och så håller vi tummarna för att resten går bra. Vi spånar på namn och tror nästan att vi bestämt oss. Mycket kan ju ändras under de återstående fyra månaderna men vi har ett namn som funnit med hos mig sedan länge. Med killarna bestämde vi namn ungefär vi den här tiden också även om vi även då höll dörrarna öppna för andra namn. Jag tycker det är mysigt att försöka bestämma namn tidigt på samma sätt som det är att få reda på könet tidigt. Det hjälper mig att fokusera, bonda och faktiskt förstå att det kommer en liten person i slutändan.

Vi har börjat prata lite med killarna om lillasyster men jag tror inte dom förstår vad som är på gång. Vi har en docka som dom kallar baby och som ibland matas och klappas på. Ibland slängs hon i golvet, trampas på och glöms bort. Så storebror prep går lite så där….

Vi har pausat lite i flyttkaoset och försöker istället ta till vara på tiden och njuta av det vi faktiskt har. Vi älska vårt (hyrda) hus, området vi bor i och allt runt omkring. Städa, tvätta babykläder och rensa ut kan vi ta lite som det kommer. Jag försöker ta vara på tiden med bara två barn medans jag fortfarande har lite ork att hitta på saker med dom. Jag njuter av att sitta och ligga nära, hålla en eller två händer på promenad, snufsa i håret och få snoriga pussar. Vi sjunger baby shark och wheels on the bus på repeat, leker alldeles för mycket med vatten och jord, sover alldeles för lite, äter alldeles för enformigt och har pausat allt som heter avvänjning av spjälsäng, nappar och nappflaskor samt potty training. Det kommer en tid för det också men just nu får det vara det det är. Livets ebb och flod.

Nu ska jag väcka min små och se vad vi ska hitta på. Vi har redan skrapat ihop 5 utetimmar idag så kanske det blir lite innelek (in my dreams dvs. Här ropas det nämligen ut! och shoes i ett så det blir nog ett par till klädbyten innan läggdags i kväll).

3 Responses to Vecka 22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.