Det blev en liten bloggpaus under vår Sverige/Norge semester. Full fokus på barn, familj och vänner – precis som det ska vara. Ni som hänger på Instagram har fått följa med litegrann men här kommer en liten recap som vanligt.

Vi började semestern i Sverige hemma hos mina föräldrar. Norrland bjöd på kallt väder och mycket regn men våra killar ville helst vara ute hela tiden så det var bara att ta på sig kläder och hänga med.

Och jag måste väl erkänna att hur jobbigt det än kan vara att bli tvingad ut i regn och rusk så älskar jag att ha “ur och skur barn”. Att dom mycket hellre springer ut och hoppar i vattenpölar än sitter inne hela dagarna. Vi får se hur länge det håller i sig.

Några (någon) dag visade sig solen så då passade vi på att utforska den sjö jag är uppvuxen vid. Här lärde jag mig att simma och tillbringade säkert 90% av mina sommarlovsdagar vid denna strand och brygga. Så speciellt att få ta med sig sina egna barn till sina barndomsplatser.

Topp på listan från Sverige var nog ändå att få mata fåglarna med morfar. Och att sitta i fönstret och spana efter kråkor och ekorrar – i alla fall för Theodor. Annars var det nog gungorna som lockade mest. Vi hängde med min familj och släkt och tog det väldigt lugnt. Jetlagen gick hur bra som helst dem vägen (den här vägen ska vi inte tala om dock…). Vi imponeras över hur lätta killarna är att resa med och hur lätt dom anpassar sig till ny miljö och nya situationer. Dom pratar mycket nu. Både på engelska, norska och svenska och göra sig mer och mer förstådd även av andra och inte bara oss.

Att resa till andra sidan jordklotet med två tvåringar är inte bara bara alltså – men alltid värt det. Att se sina barn interagera och skapa relationer till de personer som betyder mest för en själv är fantastiskt. Självklart älskar jag att komma hem och få krama mamma och pappa, kusiner och vänner men att se Oliver och Theodor tillsammans med släkten slår allt. Och tänk, nästa gång vi åker hem har vi med en liten lillasyser (och förhoppningsvis en stor lurvig boll också). ♥

. . .

Efter Sverige åkte vi till Norge. Bilder därifrån kommer snart (eller när jag får tid). Nu är vi i alla fall tillbaka i SF och försöker överleva tidernas jetlag. E jobbar och försöker ta igen det han missat under semestern, killarna har börjat ny förskola och jag börjar jobba till helgen. Så tillbaka till vardagen och det känns helt okej. 6 veckors jobb kvar för mig (förhoppningsvis) och så går jag på mammaledighet. Vi försöker ta vara på dagarna och veckorna med bara två barn och hund och även om jag är less på denna graviditet och vi längtar efter lillasyster så känner vi oss ändå inte redo för bebis riktigt än. Så hon får gärna stanna inne i magen åtminstone till början av augusti men helst till bestemor är på plats (och jag har hunnit jobba in de timmar som behövs för att få betald föräldraledighet).

Men nu ska jag snart hämta hem mina små igen. Vi kör halvdagar nu första veckan på nya förskolan och det är nog bra för våra jetlaggade kids.

2 Responses to Sverige 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.