33 veckor gravid och definitivt inte den bästa mamman just nu. Inte världens bästa fru eller vän heller för den delen. Sista veckorna har varit fylld av dåligt samvete pga lite ork, allt för lite tålamod och för många utbrott (från mamman). Det är ingen kul känsla så häromdagen bestämde jag mig för att försöka sluta jobba ett par veckor tidigare än tänkt. Eller ta bort några jobbnätter mitt i lite beroende på vad som passar bäst för avdelningen. Att jobba går fortfarande bra. Jag mår så pass bra och orkar göra allt jag ska på jobbet utan problem. Men problemet är sömnen och återhämtningen mellan mina skift. Jag sover som en kratta, har svårt att somna och vaknar flera gånger och har då svårt att somna om. Att vända dygnet fram och tillbaka flera gånger i veckan är verkligen inte optimalt. Om jag inte hade två små hemma som behöver min ork och energi hade det inte varit något större problem men jag känner att jag hellre prioriterar att försöka vara en bättre mamma, speciellt nu innan bebisen kommer och vi går in i en period med ännu mindre sömn, än att tjäna några extra dollar. Så så får det bli!

Killarna är skitjobbiga men urhärliga. Det är fint att se hur dom utvecklas till egna individer men jag vill också ha energien till att låta dom göra det. För här är det utbrott om allt och ingenting och så ska och får det vara men gud vad jobbigt det kan vara ibland. Speciellt när det handlar om vilken färg på sockarna man ska eller att mackan blir förstörd när man äter den. Eller när det enda man vill ha hela vida världen är precis den leksaken som brorsan också vill ha. Tvååringar alltså.

Men vi älskar vår förskola som räddar oss i vardagen. Och vi har blivit med sandlåda och bassäng i bakgården så nu älskar dom att leka hemma och kan leka på egen hand ganska länge (fram tills det blir slagsmål om någon leksak eller utrymme). Deras favoritord just nu är annars “mamma kose” (kose är mysa/cuddle på norska) och det gör jag så klart mer än gärna. Oliver ger världens härligaste kramar och Theodor sitter nära nära i armkroken. Det bästa som finns. ?

Men nu ska jag faktiskt iväg på en 1.5t gravidmassage innan jag ska försöka sova lite innan ytterligare två nätter på jobb. Förhoppningsvis bara 1.5 vecka kvar att jobba (6 nätter totalt). Vi hörs!

One Response to Not the best mom

  • Jag kan relatera till känslan att inte orka vara den mamma man vill vara. Försöker vara förlåtande mot mig själv och tänka att jag ör så mycket (fru, vän, kollega osv osv) och ibland orkar jag inte vara den perfekta mamman. Så klart är mamma min viktigaste roll men jag försöker ändå tänka så. Härligt om du kan sluta jobba lite tidigare ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.