Ibland behöver man bara lufta av sig dom där dåligt samvetskänslorna/tankarna, sänka kraven och lägga en plan så känns det bättre. Jag har officiellt lämnat in mitt datum för “leave” (22 juli) och har därmed bara 4 nätter kvar att jobba. Att ha tagit beslutet känns så bra även om det bara handla om 1.5 veckas skillnad. Jag har nu också jobbat klart mina timmar för att få betald föräldraledighet och det i sig är en lättnad. Jag har kunnat andas, sänka skuldrorna och bara vara och till trots för extremt hektiska nätter på jobbet, en sliten och tung kropp, trött huvud och lite sömn plus en liten som helt plötsligt aldrig vill gå och lägga sig på kvällarna har jag inte haft något psykbryt alls sedan sist jag skrev. Jag har sänkt kraven och känner att det får vada ok att bara ligga på soffan och se på TV med killarna när det är faktiskt det dom vill (Mamma sit down. Mamma kose! Mamma kom). Pedagogiska aktiviteter, städning och organisering får ske en annan gång. Vi överlever. Och vi kommer att överleva. En dag i taget. Andas in, andas ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.