Medans jag gick in i full on panic mode över att vårt dagis skulle stänga – med sämsta möjliga timingen dessutom – gick min kära man in i action mode istället och slängde sig i bilen och körde till den andra förskolan som vi funderade på innan vi bestämde oss för den vi haft. Dom svarade nämligen inte i telefonen men hade öppet 45 min till igår kväll. Där träffade han platschefen precis innan hon hann smita hem och säkrade oss därmed dom två sista platserna i tvåårsgruppen (vi träffade några andra föräldrar idag och dom hade hamnat på waitlist istället). Idag ringde dom och bekräftade att dom kunde ta emot våra killar redan nästa vecka och ikväll var vi alla på öppet hus i deras nya lokaler som tyvärr ligger längre bort ifrån oss (15 min i bil istället för 5 min) men vi är så tacksamma att vi fick plats att just nu spelar just det ingen roll. Killarna lekte med alla leksaker och ville inte åka hem så nu håller vi tummarna för att två inskolningar på en månad inte blir för mycket för dom. Och att vi slipper betala dubbel förskoleavgift i augusti.

Så idag är jag tacksam över min man som inte hamnar i panik över sånna här saker. Och med förskoleplatser ur vägen kan den här mamman gå in i nesting mode istället och börja förbereda inför lillasyster ankomst. Idag har jag rensat och tvättat kläder och jag kan inte annat än att bli lite rörd över att jag än en gång står och hänger pyttesmå bebiskläder igen. Vem kunde tro det? Och en liten tjej dessutom! Det känns helt ofattbart. 🖤

PS. Det kan ju verka som det är jättelätt att få förskoleplats med det är faktiskt tvärtemot ganska svårt. Många står i kö i flera månader före ibland ett halvår – så jag antar att vi bara haft ren tur att få två platser på en gång. Och det är vi tacksamma för! 🙏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.