Sista magbilderna tagna dagen före. đŸ–€

26 augusti – min dotters födelsedag. Ett datum vi vetat om lĂ€nge dĂ„ min doktor – efter mitt önskemĂ„l – bokade in ett snitt som “slutdatum”. Planen var att om Oda bestĂ€mde sig för att komma tidigare skulle jag prova vaginal födsel men annars köra kejsarsnitt. Och sĂ„ blev det. Jag har fĂ„tt mĂ„nga frĂ„gor och kommentarer om varför jag vĂ€ljer planlagt kejsarsnitt istĂ€llet för igĂ„ngsĂ€ttning men det kan vi ta en annan gĂ„ng. För min dotter Ă€r hĂ€r! Älskade fantastiska Oda Kristine som vi lĂ€ngtar sĂ„ efter. Nu Ă€r hon hĂ€r och har fort blivit centrum i familjen för bĂ„de stora och smĂ„.

Oda föddes kl 16.59 pĂ„ eftermiddag efter att vi blivit framflyttade tvĂ„ gĂ„nger pga akuta snitt. Snittet gick bra bortsett frĂ„n att jag började mĂ„ dĂ„ligt direkt efter att spinalen var satt. Spydde sedan konstant 12 efterĂ„t tills dom till slut bestĂ€mde sig för att ge mig lite blod (mitt blodvĂ€rde var vĂ€ldigt lĂ„gt) och allt vĂ€nde. Efter det har jag mĂ„tt topp med minimalt med smĂ€rtor. Jag trodde jag hade en enkel Ă„terhĂ€mtning efter tvillinggraviditeten men den hĂ€r gĂ„ngen har varit Ă€nnu bĂ€ttre! SĂ„ tacksam för det. 🙏

Oda började amma pĂ„ postop och har i princip suttit fast vid mitt bröst sedan dess. Med killarna kom min mjölk inte in förrĂ€n dag 5 men denna gĂ„ng började den komma redan dagen efter. Amningen funkar sĂ„ lĂ„ngt sĂ„ bra Ă€ven om hon Ă€ter konstant. Hon gick ned i vikt ett dygn men började sen lĂ€gga pĂ„ sig igen. VĂ„r lilla knubbis. ❀

Jag stannade pĂ„ sjukhuset till torsdag morgon medan E och hans mamma skötte fortet hemma. Killarna fortsatte att gĂ„ pĂ„ förskolan som vanligt men fick komma pĂ„ besök en gĂ„ng pĂ„ sjukhuset. Vi hade minst sagt varit lite oroliga för hur det skulle gĂ„ att ta hem en bebis till vĂ„ra killar men Ă€n sĂ„ lĂ€nge har det gĂ„tt hur bra som helst. Oliver och Theodor Ă€lskar “baby” och vill hĂ„lla, klappa, trösta och ge leksaker hela tiden. Dom Ă€r sĂ„ gulliga och försiktiga med henne men fullstĂ€ndigt galna annars. VĂ€rldens bĂ€sta storebröder. đŸ–€đŸ–€

Första gĂ„ngen dom fĂ„r hĂ„lla lillasyster. đŸ–€

Allt har alltsĂ„ gĂ„tt sĂ„ himla himla bra och över förvĂ€ntan – mkt pga att vi har haft bestemor hĂ€r som en hjĂ€lpande hand. Nu har hon Ă„kt hem och vi försöker komma in i nĂ„gon sorts rutin sĂ„ gott det gĂ„r med tre barn och hund.

Trebarnsmamma alltsÄ. SÄ ofattbart men ÀndÄ sÄ naturlig. Oda har fallit in i familjen som en passande pusselbit. Man mÀrker att hon Àr van med liv runt sig och bryr sig lite över att tvÄ ropandes, skrikandes och sjungandes storebröder hoppar, springer och klÀttrar runt henne eller att en nyfiken hund kommer och nosar och slickar pÄ henne titt som tÀtt.

Jag ska skriva mer om Oda en annan dag men nu ska jag hoppa tillbaka in i bebisbubblan och sniffa pĂ„ min fina dotter. ❀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.