Jag och Oda har rätt så lata dagar spenderade mestadels så här. E började jobba i måndags men kör en mjukstart och jobbar hemifrån de flesta dagar den här veckan. Mest så att han lättare kan hämta och lämna killarna på förskolan. Så småningom är det tänkt att jag ska sköta det eftersom vi bara har en bil (E kör MC till jobbet) men eftersom jag inte bör lyfta tungt ännu är det skönt att han sköter det lite till.

Jag och Oda börjar komma in i ett litet lunk. Inte någon rutin direkt utan hon får bestämma takten utifrån när hon vill äta och sova. Hon har äntligen börjat kunna gå lite längre mellan matningarna (typ 2-3 timmar istället för 45-60 min) och börjar få greppet på själva amningen bättre så det är i alla fall lite mer effektivt. Vi har också börjat med napp vilket är lite skönt då hon gärna använde mig som napp annars (blev arg när mjölken kom men ville snutta sig till sömns). Hon har successivt börjat lära sig att sova på dagen i vagnen eller i baby nestet (på natten sover hon fortfarande med mig) och i och med nappen har hon också lärt sig att somna utan att jag ammar henne till sömns. Igår provade vi också flaska för första gången och det gick bra utan problem. E gav henne pumpad mjölk och hon accepterade flaskan på en gång. Skönt att veta och tanken är att E kan ge henne en flaska om kvällen dels så att hon blir van och dels så att jag kanske kan lägga mig lite tidigare än dom.

I tisdags var vi på två veckors kontroll och allt såg bra ut. Hon hade gått upp och förbi sin födselvikt, vilket var målet, och väger nu ca 3.9 kg (3.7 kg när hon var född). Alltid skönt att höra att dom går upp i vikt och lite extra nu när jag ammar istället för att ge flaskor. Med killarna gav vi mest flaskor och visste därför nästan exakt hur mkt dom fick i sig varje dag. Det är befriande att slippa pumpa så mycket och hålla på med flaskor och scheman men samtidigt lite ovant att inte veta exakt. Men så länge hon går upp i vikt och verkar förnöjd är jag glad.

Något jag också är glad över är än en gång vår bakgård. Så härligt att sitta där ute och amma, lyssna på ljudbok och läsa bok. Och så härligt för Oda att kunna ligga och sova där bak i vagnen. 🖤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.