Mammalyx är att hinna ta en dusch – och inte en sån snabb där man springer igenom duschen och knappt hinner bli blöt utan en där man har tid att köra både schampoo och balsam, ansiktsmask, raka benen och klippa naglarna. Och sen smörja in sig med någon lyxig hudkräm, sätta på rena kläder och för en gång skull inte lukta svett (den här svettningen alltså!! Kommer inte ihåg att jag svettades så mkt efter killarna) eller ha bröstmjölk över hela bh-n och halva tröjan. Att sen också hinna göra lite rehab-övningar, stretcha lite och sen käka en härlig hemmagjord smoothie bowl, dricka (varm) kaffe och plugga lite innan babyn vaknar igen. Det är lyx det. Mammalivet alltså. Inget har lärt mig att prioritera och effektivisera min tid som att få barn. Och inget har fått mig att uppskatta egentid och tystnad så mycket.

Jag är en social introvert. Älskar att träffa vänner och ha mkt på agendan. Men så kommer jag alltid till den punkten då det är nog och jag behöver en dag eller två med bara mig själv (och nu förtiden så klar Oda). Vi har varit super sociala den här veckan och det har varit så härligt men jag är glad att jag planerade in en lugn hemmadag idag. Jag märkte på lilla Oda igårkväll att hon var mer orolig än hon brukar och jag vet inte om jag inbillar mig men jag tänker att det kanske har blivit för många olika famnar och för mycket nya intryck för en liten som upplever allt för första gången.

Oda sov hela natten (22-05 med en matning kl 01) i sin egen säng och jag saknade henne hela natten men känner också att jag så småningom vill ha tillbaka min man i sängen. Istället tog vi ikapp närheten på morgonen och mitt på dagen då hon låg tätt tätt intill mig och sov. Det mysigaste som finns. 🖤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.