Vi har varit utan ström i nästan 48 timmar. Dom stängde av den pga starka vindar för att förbygga bränder. Sonoma (bara ett par timmar norr om San Francisco) står redan i brand än en gång så vi klagar verkligen inte. Och nu har vi fått tillbaka strömmen tillfälligt så vi har passat på att rensa ut kyl och frys, tvättat kläder, kört diskmaskinen och badat barnen (vi hade kallt vatten hela tiden men inte varmt). Och värmt upp huset igen! 🙏 Vi blir kanske av med strömmen igen i natt så vi har flyttat min frusna bröstmjölk (som tack och lov höll sig frusen) till Es kontor och bunkrat upp med mat som inte behöver kyl och frys.

Killarnas förskola har också varit utan ström så dom håller stängt och det är typ det som varit jobbigast (även om vi så klart förstår varför). Killarna behöver verkligen leka av sig där och blir extra gnälliga efter för många (mer än ett par) dagar hemma i sträck även om vi försöker att vara super aktiva varje helg.

Idag var lite av en katastrofdag vilket nog mest berodde på att alla sovit lite dåligt eftersom huset blir så himla kallt på natten. Oda fick dessutom sina första vaccinationssprutor idag och har inte alls mått bra efter det (skrikigt hysteriskt tills jag till slut gav henne Alvedon). Så ikväll var det lite extra skönt att lägga alla tre tidigt även om kvällen sen bestod av utrensning av gammal mat och inhandling av ny.

Men helgen har varit fin med både strandhäng och en lång hike. Jag är tacksam att ha en man med ibland tillsynes obegränsad energi som både släpar en dubbelvagn över fjället med en kille som vägrade lämna vagnen för att han tyckte vinden var “scary” och hoppar i iskallt havsvatten tillsammans med två överexalterade killar. Mitt jobb är att bära runt på en sovande Oda och det är helt ok.

Nu ska jag sova i ett uppvärmt hem och känna mig extra tacksam för att ha tak över huvudet, värme och mat. Det kunde ha varit så mycket värre. Så ta hand om er och varandra där ute.

One Response to Power outage

  • Annika says:

    Vad hemskt med alla bränder! Är det fler och större bränder nu än när ni flyttade till USA?
    Med tanke på klimatförändringarna över hela världen kan man undra…
    Hoppas att ni har strömmen åter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.