Som vi hade peppat för den här helgen. Husvagnen bokade vi redan när Oda var helt nyfödd och vi såg så framemot att äntligen komma ut och campa lite igen – om än med husvagn istället för tält.

Så kom väderrapporten om regn och storm (det som bokstavligen inte har regnat här de senaste halvåret) och först tänkte vi ställa in allt. För hur gärna vi än ville ut i naturen kändes det inte särskilt lockande att sitta fast i en husvagn med tre barn och hund.

Men så ändrades rapporten lite och vi chansade och drog iväg i alla fall. Vi tänkte att i värsta fall kunde vi ju alltid bara sova en natt och sen åka hem.

Första natten hade vi bokat campingplats vid Coyote Lake, bara ca 2 timmar ifrån där vi bor. Det regnade på vägen dit men blev uppehåll när vi kom fram så vi fick fin eftermiddag och kväll. Det cyklades, promenerades, vi såg vildsvin och var ute länge trots nästan nollgradigt. Jag var glad att jag hittat bra varma skor och kläder till killarna som dom faktiskt accepterade att ha på sig. Oliver har äntligen kommit på tekniken med balanscykeln och tyckte det var så roligt att köra runt. Theodor är lite mörkrädd och vill helst hålla handen på kvällen men körde cykel han också morgonen efter.

Husvagnen var i allra minsta laget för oss – vilket också väldigt många kommenterade – men det gick och det var faktiskt ganska mysigt. Killarna låg tillsammans på ena sovdelen och jag, E och Oda låg i den andra delen (och Nelson på golvet). Första kvällen tyckte killarna det var lite ovant och konstigt och ville åka hem så nattningen tog lite lång tid men till slut somnade dom och vi alla sov gott till kl 05 då Oda bestämde sig för att väcka alla för att sedan lägga sig och sova igen till kl 07. Andra kvällen hade killarna blivit vana så efter att ha fått se på Toy Story 1 på TVn i vår säng gick dom själv och la sig i sin säng och somnade till vanlig tid. Den natten sov vi alla gott till efter kl 06 (Oda äter fortfarande 1-3 gånger per natt dock) då Theodor kom och kröp upp till oss. Jag tror E var mest skeptiskt till att sova alla 6 i samma rum men erkände att vi faktiskt fått över förväntan med sömn. Jag kan inte annat än tycka det är mysigt att sova alla tillsammans och har inget emot att ligga trångt när man får vakna nära en, två eller tre av sina favoriter.

Morgonen dagen därpå fick vi faktiskt väldigt fint väder. Kallt men sol och inget regn. Killarna är rolig att ha med och vad så duktiga på att leka ute och promenera. Oliver utbrast “wow, so nice!” när vi kom fram till den här utsikten – och vi kunde bara hålla med.

För andra natten hade vi ingen campingplats bokad och vi visste att mycket redan var fullbokat. Vi var inte riktigt redo att åka hem så när regnet började droppa packade vi in oss i bilen och chansade och drog söderut till Pinnacles National Park där vi visste att dom hade first come, first served platser. Och tur hade vi och fick en!

Här hoppades det i vattenpölar, spanades på rådjur, vildkalkoner, ekorrar, coyotes och kaniner. Killarna tyckte det var så spännande medan Oda mest åt och sov. Sen kom stormen och regnet så vi bestämde oss för att åka hem vilket vi är tacksamma för. Men så härlig första husvagnstur och nu längtar vi redan till nästa gång!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.